Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Maranatha Volunteers International susține Biserica Adventistă și populația din Cuba

Inițiativa de suport a trimis containere cu provizii și va construi noi case de rugăciune.

Maranatha Volunteers International susține Biserica Adventistă și populația din Cuba

Inițiativa de suport a trimis containere cu provizii și va construi noi case de rugăciune.

Activitatea organizației Maranatha Volunteers International în Cuba continuă să evolueze ca răspuns la înrăutățirea situației economice a țării.

În ultimul an, populația cubaneză a suferit din cauza lipsei de produse de primă necesitate precum alimente, apă, electricitate, combustibil, medicamente și produse de igienă personală.

Puținele provizii care pot fi cumpărate costă mai mult decât își pot permite chiar și cei care au un loc de muncă.

„Situația este îngrozitoare”, a declarat Aldo Pérez, președintele Uniunii Adventiste Cubaneze, „dar, în mijlocul acestei situații, Dumnezeu este alături de poporul Lui”.

Maranatha rămâne activă în Cuba, trimițând containere cu produse de primă necesitate și făcând planuri pentru ca bisericile adventiste să aibă noi locuri de închinare.

În timpul campaniei #GivingTuesday de anul trecut, axată pe Cuba, donatorii generoși au strâns mai mult de 250.000 de dolari americani. În februarie 2023, Maranatha a folosit aceste fonduri pentru a trimite patru containere cu alimente, medicamente și alte articole de primă necesitate la punctele de distribuție de pe întreaga insulă. Aceste resurse au ajutat mai mult de 5.000 de familii, reprezentând aproximativ 20.000 de persoane. După acest prim transport, alte două containere sunt pline și pregătite pentru a fi expediate din Panama.

O grevă la nivel național a închis Panama și a amânat trimiterea containerelor spre Cuba. Curtea Supremă din Panama a decis în cazul în cauză la 28 noiembrie, ceea ce a dus la renunțarea treptată la grevă. „Este greu de spus cu certitudine absolută, dar credem că containerele vor fi în curând pe drum”, a declarat Kenneth Weiss, director de operațiuni al Maranatha.

Seminarul Teologic Adventist din Havana resimte trecerea timpului, deoarece depinde de containerele cu provizii pentru a-și menține ușile deschise. Construit de Maranatha în 1995, seminarul este un element important al creșterii Bisericii Adventiste pe insulă, dar în prezent se luptă pentru a-i hrăni pe cei 70 de studenți.

În mijlocul stagnării economice a țării, Biserica Adventistă din Cuba, care numără 40.000 de membri, este încă în creștere. Din cele 168 de comitate ale insulei, în 161 există prezență adventistă. „Oamenii din Cuba pot supraviețui doar prin credință”, a explicat Pérez, „iar noi le oferim credință și speranță în Isus Hristos.”

Maranatha susține de obicei creșterea Bisericii Adventiste prin construirea de noi clădiri de biserici, dar situația din Cuba prezintă obstacole unice pentru această strategie, bisericile locale confruntându-se cu întârzieri în obținerea permiselor de construcție și cu transportul costisitor al materialelor de construcții din alte țări.

„Este costisitor și durează. Este complicat”, a declarat Don Noble, președintele Maranatha, despre procesul de construcție din Cuba. Soluția? Renovarea. În această lună, conducerea Maranatha se pregătește să achiziționeze zece case din Havana pentru doar 3.000 de dolari fiecare. Planul este ca echipele locale să recompartimenteze camerele principale pentru a le transforma în lăcașuri de cult și orice spațiu suplimentar în locuințe pentru pastori.

Maranatha lucrează în Cuba la construirea și renovarea bisericilor adventiste de ziua a șaptea din 1994. În ciuda circumstanțelor economice care complică activitatea în Cuba, Maranatha a reușit să construiască sau să renoveze peste 200 de biserici pe insulă, pe lângă seminarul din Havana.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print