Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Participanți la Camporeea Exploratorilor din Ghana salvați dintr-un autobuz în flăcări

Exploratorii și-au pierdut toate lucrurile, dar au scăpat nevătămați.

Participanți la Camporeea Exploratorilor din Ghana salvați dintr-un autobuz în flăcări

Exploratorii și-au pierdut toate lucrurile, dar au scăpat nevătămați.

Atunci când 50 de exploratori au urcat în autobuz în Kumasi, Ghana, pentru a participa la Camporeea Diviziei Africa Centrală și de Vest (WAD) care urma să aibă loc în Accra, nu se gândeau că aveau să fie prinși într-un autobuz în flăcări și că, printr-un miracol, aveau să scape nevătămați. Pe 24 decembrie 2023, delegații ghanezi cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani au fost salvați de la moarte după ce autobuzul în care se aflau a luat foc.

Cei 50 de exploratori și liderii lor din biserica adventistă de ziua a șaptea New Tafo din Kumasi au urcat în autobuz entuziasmați să participe la cea de-a patra ediția a Camporeei Exploratorilor din WAD, desfășurate în perioada 24-30 decembrie.

„Ziua a început normal, cu entuziasm și cu gândul la sosirea în Accra, marea capitală a Ghanei”, a declarat Raphael Kusi, liderul departamentului Tineret din Old Tafo. „Exploratorii erau nerăbdători să participe la camporee.”

Potrivit lui Kusi, care se afla în autobuz, au întâmpinat dificultăți chiar și înainte de incendiu. „Am pornit duminică la ora 10 dimineața”, spune el. „Câteva ore mai târziu, au fost probleme cu frânele și anvelopele, însă au fost rezolvate, iar călătoria a continuat.”

La puțin timp după aceea, copii au început să se plângă de miros de fum. Deoarece mirosul se intensifica, șoferul a oprit. Potrivit liderilor exploratorilor, așa a început miracolul.

„Șoferul a coborât să verifice anvelopele. Aparent, un pneu era în flăcări”, a spus Kusi. „M-a sunat calm și mi-a spus să scot copiii din autobuz pentru a-l putea repara.

„Când le-am spus copiilor să coboare, unii au fost reticenți, dar s-au lăsat convinși. Au coborât crezând că era o oprire normală, așa că au lăsat înăuntru tot ce aveau”, spune Kusi.

Deoarece șoferul nu a menționat că luase foc o anvelopă, totul s-a desfășurat cu calm. „Am văzut focul doar după ce am ieșit toți în siguranță din autobuz”, a declarat Kusi. „Ceea ce inițial a fost considerat a fi un incident minor, s-a transformat într-un incendiu care a mistuit autobuzul și toate lucrurile participanților la camporee. Încercarea de a salva o parte dintre lucruri a eșuat.”

Într-un clip video distribuit online și devenit viral se poate auzi vocea șocată și tremurândă a unui copil spunând: „Awurade, Awurade, eiii”, ceea ce înseamnă „O, Doamne, Doamne!” în limba akan.

Copiii au privit cum autobuzul a fost cuprins de flăcările care au mistuit tot ce aveau. Alegând, totuși, să nu permită ca cele întâmplate să le afecteze dispoziția, grupul s-a urcat în alte autobuze și și-a continuat călătoria. În cele din urmă, șocați, dar recunoscători, participanții au ajuns la locul de desfășurare a camporeei, în campusul Universității Valley View din Accra. Ei le-au mulțumit lui Dumnezeu și donatorilor care au contribuit la asigurarea nevoilor de bază.

Potrivit directorului Departamentului Tineret din cadrul Conferinței Ashanti Central, Abraham Kofi Anane, ceea ce s-a întâmplat a fost un miracol. „Autobuzul și tufele din jurul lor ardeau, însă nu a fost rănit niciun copil”, a spus Anane. „Nu pot să spun decât că a fost datorită lui Dumnezeu.”

„Credem că Dumnezeu Și-a trimis îngerii pentru a-i proteja pe toți, inclusiv pe cei care au încercat să își salveze bagajele”, a adăugat Kusi.

Liderii exploratorilor au subliniat faptul că grupul și-a pierdut bunurile, dar a participat cu bucurie la camporee: „Au găsit comoara în Cuvântul lui Dumnezeu și cel mai important este că nu au regretat participarea. Dimpotrivă, s-au întors acasă pe 31
decembrie plini de bucurie și recunoscători Domnului pentru protecția Lui.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print