Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Curajul unui băiețel în lupta cu cancerul îi apropie familia de Hristos

Yazid Villanueva, mama, tatăl și fratele lui mijlociu au decis să se boteze după o mărturie minunată.

Curajul unui băiețel în lupta cu cancerul îi apropie familia de Hristos

Yazid Villanueva, mama, tatăl și fratele lui mijlociu au decis să se boteze după o mărturie minunată.

Yazid Villanueva, un băiețel curajos de nouă ani, luptă zi de zi împotriva cancerului. În timpul tratamentului a auzit o mărturie difuzată în cadrul unui program special la clinica adventistă Good Hope din Lima, Peru. Acest lucru a avut impact asupra vieții lui și a părinților și fraților săi mai mici, iar el a decis să-L urmeze pe Hristos chiar și în mijlocul dificultăților.

Yazid era un copil fericit, cu multă energie, până când corpul lui a început să prezinte simptome care au determinat internarea în clinică. Mamei lui, asistentă medicală de profesie, nu-i venea să creadă cu ce dificultăți urma să se confrunte familia ei.

Ea și soțul ei au primit vestea că cel mai mare dintre cei trei copii ai lor avea cancer.

De atunci, Yazid a urmat recomandările specialiștilor, luându-și medicamentele și făcând chimioterapie, totul cu mare responsabilitate și curaj. Pe când erau la clinică pentru tratament, el și mama lui au ascultat mesajul unui predicator adventist de ziua a șaptea și au văzut botezul altor persoane într-un program transmis de Serviciul Social Adventist „Good Hope”. Atunci, băiețelul a pus o întrebare emoționantă: „Mamă, ce ne împiedică să Îi dăruim inima lui Dumnezeu?”.

Întrebarea a reprezentat un apel pentru întreaga familie, care, în urma reflecției, a decis să urmeze studii biblice și să opteze pentru botez în timpul consiliului anual al Uniunii Adventiste Peru Sud din anul 2023; tatăl, mama și cei doi copii mai mari ai lor (Yazid și Aaron) și-au dăruit viața lui Dumnezeu.

În prezent, starea de sănătate a lui Yazid este stabilă. Cu credință și încredințată în mâinile lui Dumnezeu, această familie își continuă eforturile pentru însănătoșirea lui Yazid, cu speranța și dragostea lui Hristos care le animă inimile în fiecare zi. Astăzi, ei își împărtășesc povestea cu speranța că mai mulți oameni Îl vor căuta pe Tatăl Ceresc și nu vor lăsa nimic să îi împiedice să își predea inimile lui Dumnezeu.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea face apel la rugăciune pentru Yazid Villanueva, precum și pentru echipa clinicii adventiste Good Hope, care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și reabilitarea a zeci de persoane. Fie ca Dumnezeu să protejeze pacienții, familiile lor și angajații clinicii.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print