Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Voluntarii „Un an pentru Hristos” înființează o biserică în Peru

Un grup de misionari peruani și brazilieni exemplifică impactul proiectului „Un an pentru Hristos”, spun liderii regionali ai Bisericii.

Voluntarii „Un an pentru Hristos” înființează o biserică în Peru

Un grup de misionari peruani și brazilieni exemplifică impactul proiectului „Un an pentru Hristos”, spun liderii regionali ai Bisericii.

Dragostea lui Dumnezeu i-a determinat pe șapte tineri să își părăsească locuințele timp de un an pentru a transmite Evanghelia oriunde ar fi chemați. Patru dintre ei au călătorit din Brazilia în Peru, unde s-au alăturat altor trei voluntari locali.

Cei șapte voluntari – Hélida, Priscila, Flavio, María Eduarda, Karina, Jorge și María Elena – s-au implicat în proiectul „Un an pentru Hristos” în Cuzco, localitate din sudul Peru. „Un an pentru Hristos” [eng.: One Year in Mission] este o inițiativă a
Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea care invită tinerii să se implice timp de un an într-un proiect de misiune acolo unde există o nevoie.

După ce s-a stabilit în Cuzco, grupul de voluntari a lansat, prin intermediul unui centru de informare, inițiative precum cursuri gratuite de limba portugheză pentru copii, adolescenți și adulți; cursuri de pictură pentru copii; meditații la matematică și comunicare; și sport și aerobic. În plus, locuitorii au primit informații și asistență privind sănătatea mintală prin sprijin psihologic gratuit.

Scopul centrului de informare a fost acela de a răspunde nevoilor populației, au declarat liderii inițiativei, presupunând și transmiterea unui mesaj de speranță, urmând metoda lui Hristos. Ca urmare a acestor eforturi, au raportat coordonatorii inițiativei, voluntarii au împărtășit adevărul biblic cu peste 30 de familii, patru tineri au fost botezați, iar două familii au acceptat să studieze Biblia. De asemenea, alți șapte rezidenți urmează studii biblice.

O nouă biserică adventistă

În apropiere, în Quillahuata, un oraș din regiunea Cuzco, voluntarii au înființat o nouă grupă adventistă. Orașul era aproape lipsit de prezență adventistă, deoarece un singur cuplu acceptase mesajul adventist. După vizita și îndrumarea lui Daniel Arana, directorul Departamentului Tineret al Uniunii de Misiuni Peru Sud, voluntarii „Un an pentru Hristos” au decis să meargă mai departe cu înființarea unei noi biserici în oraș. „Am văzut marea nevoie și potențialul pe care îl avea comunitatea, așa că am decis să organizăm o grupă adventistă”, au relatat ei.

După săptămâni de efort, rugăciune și dedicare, voluntarii „Un an pentru Hristos” au reușit să adune șase familii din Quillahuata pentru a studia Biblia în fiecare vineri. Dintre aceste familii, șapte persoane au decis să se boteze, ceea ce a dus în cele din urmă la organizarea grupei în care membrii, cei interesați și oaspeții se întâlnesc săptămânal.

„Un an pentru Hristos”

Datorită eforturilor voluntarilor din cadrul proiectului „Un an pentru Hristos” și sub îndrumarea liderilor Bisericii, tot mai mulți oameni află despre Dumnezeu și despre Cuvântul Său, au raportat coordonatorii „Un an pentru Hristos”, dar „mai sunt încă multe de făcut”, au subliniat ei.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print