Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Universitatea adventistă din Haiti e închisă temporar după ce bărbați înarmați au intrat în campus

Studenții au fost trimiși acasă, iar cadrelor didactice și personalului li s-a spus să nu intre în campus.

Universitatea adventistă din Haiti e închisă temporar după ce bărbați înarmați au intrat în campus

Studenții au fost trimiși acasă, iar cadrelor didactice și personalului li s-a spus să nu intre în campus.

Administratorii universității adventiste din Haiti (UNAH), aflată în Carrefour, Port-au-Prince, au suspendat activitatea instituției după ce un grup de bărbați înarmați a intrat în campus marți, 23 ianuarie. Incidentul a avut loc în jurul orei 14:00 și a durat aproximativ 30 de minute. Potrivit reprezentanților universității, nimeni nu a fost rănit. Autoritățile nu au precizat motivul pentru care grupul de bărbați a intrat în campus.

Președintele UNAH, Sénèque Edmond, se afla la fața locului în momentul incidentului. Cu câteva zile înainte, acesta anunțase studenții și cadrele didactice că nu se desfășurau cursuri în timpul săptămânii din cauza escaladării violențelor în regiune.

Universitatea menține în funcțiune anumite servicii cu un număr limitat de angajați.

„Dorim să îi mulțumim sincer întregii noastre comunități pentru rugăciunile și încurajările transmise în aceste momente”, a declarat Edmond. „Sprijinul și solidaritatea voastră au fost o sursă de putere și mângâiere”.

Universitatea i-a trimis pe studenții din cămine înapoi la casele lor și le-a spus, de asemenea, cadrelor didactice și angajaților să nu intre în campus. UNAH are 619 studenți și 175 de cadre didactice pentru programele de licență și masterat.

Campusul mai găzduiește o școală primară și secundară cu peste 1.500 de elevi și 122 de cadre didactice, o brutărie, o librărie a editurii Diviziei Inter-Americane, un post de radio, Hope Media Center, o fabrică de bolțari, o tipografie, un centru de tratare a apei potabile, precum și săli de clasă și cămine studențești.

Activitățile și serviciile de cult din campus au fost suspendate la sfârșitul săptămânii trecute, a declarat Edgard Etienne, pastorul bisericii din campus. Potrivit acestuia, credincioșii adventiști din bisericile din jur și din întreaga țară s-au rugat pentru această situație. „I-am îndemnat pe credincioșii noștri să dea dovadă de prudență și să își practice credința în locuri mai sigure, mai aproape de casă”, a spus Etienne.

Criza economică și tulburările civile din Haiti i-au ținut pe liderii și credincioșii adventiști în alertă și pe genunchi, au spus liderii Bisericii.

Pierre Caporal, președintele Uniunii de Misiuni din Haiti, care prezidează consiliul de conducere al UNAH, a declarat că este recunoscător că Dumnezeu binecuvântează Biserica din Haiti, dar este îngrijorat de studenții care nu pot să participe la cursuri. „Sunt îngrijorat de funcționarea universității și a altor instituții din campus, așa că ne rugăm în continuare ca Dumnezeu să acționeze în conformitate cu voia Sa pentru a schimba starea actuală”, a declarat Caporal.

Timp de luni de zile, bisericile adventiste din Haiti au fost nevoite să își adapteze programul serviciilor de închinare astfel încât credincioșii să ajungă acasă înainte de lăsarea întunericului. „Cel puțin 15 biserici au fost închise și peste 3.500 de credincioși adventiști au fost nevoiți să își părăsească locuințele”, a raportat Caporal. „În ciuda dificultăților cu care se confruntă Biserica din Haiti, credincioșii adventiști încearcă să găsească noi modalități de a predica Evanghelia. Ei sunt convinși că a sosit timpul în care Evanghelia ar trebui să le fie predicată tuturor, așa cum este scris în Apocalipsa 14:6-12”, a adăugat el.

Spitalul adventist și birourile ADRA Haiti din apropierea campusului universitar continuă să funcționeze, luându-se măsurile de precauție corespunzătoare, a declarat Caporal.

În Haiti, peste 500.000 de credincioși se închină în 1.330 de biserici, fiind organizate o conferință și patru câmpuri misionare. Uniunea de Misiuni administrează spitalul, universitatea și zeci de școli primare și secundare.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print