Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Editura adventistă din Coreea de Sud publică resurse în limba urdu

Cărțile adventiste în urdu sunt distribuite în Pakistan și în alte regiuni.

Editura adventistă din Coreea de Sud publică resurse în limba urdu

Cărțile adventiste în urdu sunt distribuite în Pakistan și în alte regiuni.

Mai multe proiecte recente ale editurii adventiste coreene sunt dovada susținerii eforturilor misionare adventiste, au declarat liderii din Divizia Asia de Nord – Pacific a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Pe 2 decembrie anul trecut, în timpul sărbătoririi centenarului universității adventiste din Pakistan, liderii bisericii au lansat o serie de studii biblice în limba urdu. Cu sprijinul editurii adventiste coreene, acestea și alte inițiative contribuie la ducerea Evangheliei la persoanele vorbitoare de urdu din Asia de Sud și în special din Pakistan, unde urdu este limba națională, fiind vorbită de peste 200 de milioane de oameni.

Editura adventistă din Coreea de Sud a sprijinit, de asemenea, distribuirea a 10.000 de exemplare ale cărții Calea către Hristos și a 3.000 de exemplare ale cărții Hristos, Lumina lumii, ambele scrise de Ellen G. White, pionieră a Bisericii Adventiste.

Primul a fost un proiect misionar independent al editurii, iar al doilea a reprezentat o colaborare cu parteneri din domeniu, cheltuielile de traducere și tipărire și transport fiind împărțite.

Implicarea editurii adventiste din Coreea de Sud în Pakistan nu este o noutate, ea trimițând și cu alte ocazii cărți adventiste în Pakistan, o țară în care majoritatea locuitorilor sunt adepți ai credinței musulmane.

Președintele universității adventiste din Pakistan, Sungbae Gi, a declarat că răspunsul a fost covârșitor. El a subliniat semnificația cărții Calea către Hristos, descriind-o ca fiind „un text fundamental care prezintă esența creștinismului în rândul musulmanilor care manifestă interes”. Scopul cărții este de a ghida creștinii, atât adventiștii consacrați, cât și pe cei recent convertiți, spre o înțelegere autentică a esenței creștinismului, a spus Gi.

„Hristos, Lumina lumii va fi distribuită printre liderii adventiști și protestanți locali și va fi folosită ca ghid de studiu biblic la seminarul [teologic adventist]”, a adăugat el.

Directorul editurii adventiste din Coreea de Sud, Soo-myung Nam, a subliniat, de asemenea, potențialul misionar al resurselor donate. „Sper că aceste cărți vor fi un instrument eficient în răspândirea Evangheliei în țări precum Pakistanul”, a declarat Nam. „În continuare, editura coreeană intenționează să susțină în mod activ evanghelizarea. Îi îndemn pe toți credincioșii și bisericile să manifeste un interes deosebit și să se implice în această inițiativă.”

Alături de editură, persoane fizice au sponsorizat cu generozitate 1.000 de exemplare din seria de studii biblice It Is Written [Stă scris]. „Aceste resurse sunt concepute ca ghiduri de studiu pentru misionari, pastori și în instruirea credincioșilor”, a spus Gi. „Sper ca aceste materiale să se dovedească a fi valoroase, deoarece mulți pakistanezi sunt dornici să exploreze Biblia.”

Pakistanul, o națiune predominant musulmană din nord-vestul subcontinentului indian, și-a câștigat independența de sub dominația britanică în 1947. Regiunea a fost inițial împărțită în Pakistanul de Est și Pakistanul de Vest. În 1971, Pakistanul de Est a devenit independent sub numele de Bangladesh, în timp ce Pakistanul de Vest a devenit Pakistanul de astăzi. Cu o populație de 240 de milioane de locuitori, Pakistanul este a cincea cea mai populată țară din lume. Potrivit statisticilor, aproape 97% din populație este musulmană, creștinii rămânând o minoritate, iar biserica adventistă numărând mai puțin de 20.000 de credincioși botezați.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print