Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Tabăra anuală a persoanelor cu deficiențe de auz din Ghana, un simbol al incluziunii și credinței

Evenimentul organizat de Departamentul Oportunități adventiste de slujire a conectat și inspirat 93 de participanți cu deficiențe de auz.

Tabăra anuală a persoanelor cu deficiențe de auz din Ghana, un simbol al incluziunii și credinței

Evenimentul organizat de Departamentul Oportunități adventiste de slujire a conectat și inspirat 93 de participanți cu deficiențe de auz.

Cea de-a șaptea ediție anuală a taberei pentru persoane cu deficiențe de auz, care a avut loc între 26 și 31 decembrie la liceul adventist de ziua a șaptea din Agona, Ghana, a marcat o etapă importantă în eforturile Uniunii Adventiste Ghana de Nord de a promova incluziunea și dezvoltarea spirituală în cadrul comunității persoanelor cu deficiențe de auz.

Evenimentul, o continuare a unei tradiții care a început în 2014, a devenit un far de speranță și unitate în regiune, demonstrând angajamentul Uniunii Adventiste de a susține diversitatea în cadrul bisericilor ei, au declarat liderii regionali ai Bisericii.

Evenimentul a avut loc sub conducerea lui Paul T. Danquah, directorul Departamentului Oportunități adventiste de slujire în cadrul Uniunii Ghana de Nord, și Henry B. Afoakwa, Departamentului Oportunități adventiste de slujire în cadrul Conferinței Mountain View din Ghana, fiind susținut și de Obed Osei-Ajema din cadrul Conferinței Ghana Centrală. Tabăra a reunit 93 de participanți din șase biserici pentru persoane cu deficiențe de auz din regiunea Ashanti.

Jallah S. Karbah Sr., directorul Departamentului Oportunități adventiste de slujire în cadrul Diviziei Africa Centrală și de Vest, a fost invitatul taberei cu tema „Iubirea care naște iubire”. Plecând de la texte biblice, Karbah a subliniat virtuțile iubirii curate și ale credinței adevărate în Hristos, folosind analogii care au evidențiat importanța fiecărui individ în cadrul comunității creștine.

Impactul taberei a devenit și mai clar în urma botezului a 14 persoane, lucru care, cred liderii regionali ai Bisericii, a mărturisit despre „natura incluzivă și transformatoare a evenimentului”. În plus, prezența unor participanți fără deficiențe de auz, precum cadre didactice din cadrul școlii gazdă, a îmbogățit diversitatea audienței, au spus ei.

Programul din acest an a inclus spectacole susținute de un cor al persoanelor cu deficiențe de auz și de o echipă de teatru, care au folosit limbajul semnelor pentru a transmite mesaje captivante despre dragoste și acceptare. Spectacolele au fost o demonstrație emoționantă a bucuriei și energiei inerente exprimării credinței și comuniunii comunității persoanelor cu deficiențe de auz.

Evenimentul a oferit, de asemenea, sesiuni de consiliere atât de necesare pentru cuplurile căsătorite, oferind îndrumare și abordând provocări unice. Ele au contribuit la întărirea legăturilor de familie în cadrul comunității, au spus organizatorii, care planifică o altă tabără în 2024, de data aceasta în Bekwai.

Afoakwa a avut un rol esențial în dezvoltarea continuă a slujirii persoanelor cu deficiențe de auz în regiune. Potrivit liderilor regionali ai Bisericii, eforturile de colaborare ale uniunii și ale diferitelor conferințe în mobilizarea resurselor au fost cruciale pentru a asigura participarea persoanelor cu deficiențe de auz la reuniunile adventiste. Aceasta face parte dintr-o tendință mai largă de incluziune în cadrul comunităților religioase, au explicat ei.

Pe măsură ce Uniunea Ghana de Nord caută să extindă această lucrare în mai multe conferințe și regiuni, sprijinul diviziei, al uniunii și al conferințelor individuale rămâne esențial, au subliniat directorii departamentului de la diferite niveluri.

Tabăra din 2023 „reprezintă o dovadă a puterii credinței de a reduce diferențele, unind o comunitate diversă sub stindardul unor credințe și aspirații comune”, au concluzionat ei.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print