Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Chile: Copiii se simt bine și Îl laudă pe Isus în cadrul Școlii Biblice de Vacanță

Programele s-au concentrat asupra gătitului și alimentației sănătoase, naturii și închinării la Dumnezeu.

Chile: Copiii se simt bine și Îl laudă pe Isus în cadrul Școlii Biblice de Vacanță

Programele s-au concentrat asupra gătitului și alimentației sănătoase, naturii și închinării la Dumnezeu.

Vacanța de vară a sosit în emisfera sudică, iar mulți părinți caută cele mai bune opțiuni pentru implicarea copiilor în activități recreative și educaționale. Chile nu face excepție, iar bisericile adventiste locale li se adresează familiilor din interiorul și din afara bisericilor lor cu oferta Școlii Biblice de Vacanță (SBV).

Printre aceste biserici implicate în comunitățile lor se numără și biserica adventistă Temuco Centru din cadrul Conferinței Australe din Chile. Biserica s-a concentrat asupra invitării copiilor din comunitate la un program special al SBV care a inclus teme precum „Copiii în bucătărie”, „Lumea insectelor” și „O călătorie pe Marea Galileei”. Programul de cinci zile le-a oferit copiilor din comunitate o experiență educativă distractivă, lecții practice și biblice, inclusiv cunoștințe de bază despre cum să Îl urmeze pe Isus și să trăiască o viață creștină, au declarat organizatorii.

În plus, potrivit organizatorilor, copiii au participat la activități practice în bucătărie, învățând principiile de bază ale alimentației și cum să pregătească mâncăruri simple, nutritive și sănătoase, precum și cum să prețuiască importanța sănătății.

De asemenea, copiii au fost invitați să ia acasă rețetele pregătite pentru a le încerca împreună cu familiile lor.

„Programul a fost conceput într-un mod versatil pentru a se adresa diferitelor grupe de vârstă, de la cinci la paisprezece ani”, au declarat organizatorii. „Activitățile au fost adaptate la nevoile și abilitățile fiecărui grup, asigurându-se că toți copiii au putut participa în mod activ și s-au putut bucura de experiență.”

Pe lângă activitățile din bucătărie, au existat spații pentru meșteșuguri, jocuri cu mingea și activități de grup. Aceste activități au fost menite să completeze activitățile de învățare și să îi ajute pe copii să își dezvolte abilitățile sociale, munca în echipă și creativitatea, au explicat organizatorii.

Responsabila Departamentului Copii, Claudia Silva, s-a declarat încântată de inițiativă și a considerat-o o oportunitate unică pentru copii de a se simți bine în timp ce dobândesc cunoștințe importante. Silva a mulțumit, de asemenea, pentru sprijinul pe care l-a primit din partea bisericii ei locale. „Sunt recunoscătoare pentru că întreaga biserică s-a implicat – în special mentorii grupelor, care au dat tot ce au avut pentru a pune la cale acest program”, a spus ea.

Biserica Adventistă din acea parte a Chile susține Școala Biblică de Vacanță în întreaga regiune. „Acesta este un program de care vor beneficia, de-a lungul anilor, mulți copii din diverse comunități, indiferent dacă sunt sau nu adventiști”, au spus ei.

Inițiativa se extinde acum și în alte orașe din regiune, au explicat organizatorii. „[Vrem] să ne asigurăm că toți copiii au acces la această experiență educațională și recreativă în timpul vacanțelor”, au spus ei.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print