Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

ADRA Spania construiește adăposturi și asistă populația în urma cutremurului din Maroc

Organizația adventistă lucrează intensiv pentru a-i ajuta pe cei din regiunea munților Atlas care suferă în urma dezastrului din septembrie 2023.

ADRA Spania construiește adăposturi și asistă populația în urma cutremurului din Maroc

Organizația adventistă lucrează intensiv pentru a-i ajuta pe cei din regiunea munților Atlas care suferă în urma dezastrului din septembrie 2023.

Echipa Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) din Spania a vizitat unul dintre satele cele mai afectate de cutremurul din septembrie 2023 din Maroc. De atunci, tabere temporare și corturi de plastic adăpostesc sate întregi, casele locuitorilor fiind distruse de cutremurul cu magnitudine de 6,8 grade.

Sate ca acesta, situate la peste 1500 de metri altitudine și greu accesibile, au fost clasificate ca având nevoie urgentă de ajutor, fiind necesare adăposturi temporare pentru a feri populația de frigul iernii, care îi complică și mai mult viața de zi cu zi. În timpul nopților de iarnă se înregistrează temperaturi extreme sub 0 grade Celsius.

În prima săptămână a lunii decembrie, Daniel Abad și Marta Ayuso, membri ai echipei ADRA Spania în Maroc, au vizitat și au identificat diferite sate din regiunea Atlas asupra cărora urmau să își concentreze eforturile pentru a construi noi adăposturi temporare.

A doua fază a activității ADRA Spania în Maroc se va întinde pe parcursul următoarelor șase luni și, cu ajutorul donatorilor, va oferi soluții pentru adăposturi care vor putea fi folosite pe termen mediu, va îmbunătăți opțiunile în ce privește igiena și va promova autosuficiența.

Prin eforturi de colaborare între ADRA și partenerul local Al Ofoq, inițiativa își propune să construiască locuințe pe termen mediu aliniate la nevoile comunității, inclusiv toalete și instalații sanitare, să cumpere vite pentru gospodăriile afectate care și-au pierdut sursele de venit și să dezvolte abilitățile tinerilor. Acordând prioritate siguranței, implicării comunității și practicilor sustenabile, proiectul se străduiește nu numai să răspundă nevoilor imediate ale beneficiarilor, ci și să promoveze rezistența și autosuficiența în regiunile afectate de cutremur din Munții Atlas.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print