Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Convenția națională adventistă de asistență și misiune socială 2024

În perioada 29-30 martie Universitatea Adventus și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, în colaborare cu ADRA România au organizat a opta Convenție Națională Adventistă de Asistență și Misiune Socială.

Convenția națională adventistă de asistență și misiune socială 2024

În perioada 29-30 martie Universitatea Adventus și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, în colaborare cu ADRA România au organizat a opta Convenție Națională Adventistă de Asistență și Misiune Socială.

La eveniment au participat asistenți sociali membri ai Bisericii Adventiste și persoane care coordonează sau lucrează în proiecte sociale (ADRA, ASUP, centre de zi sau de noapte, proiecte în penitenciare sau pentru oamenii străzii, persoane cu dizabilități, copii care se confruntă cu dificultăți financiare etc). Din partea Diviziei Intereuropa a fost prezent pastorul Florian Ristea, directorul departamentului Școala de Sabat și Lucrarea Personală, acest departament fiind reprezentat și de pastorul Daniel Brînzan, de la Uniunea de Conferințe. La întâlnire a participat și directorul ADRA România, pastorul Robert Georgescu și alți invitați.

Întâlnirile s-au desfășurat sub titlul: „Lucrăm pentru El!” și au avut ca motto cuvintele: „Mie Mi le-ați făcut.” (Matei 25:40 41:1) Obiective principale ale acestei întâlniri au fost legate de preocuparea de a înțelege mai bine nevoile cu care se confruntă oamenii din societatea contemporană, iar modul în care creștinii răspund la aceste nevoi poate să-i ajute pe oameni să-L cunoască pe Dumnezeu. Prezentările tematice, rapoartele de proiecte, experiențele împărtășite și dezbaterile din cadrul ocaziilor de închinare au adus perspective noi în domeniul misiunii sociale și au oferit dovezi incontestabile ale intervenției divine și a griji pe care Dumnezeu o are pentru fiecare persoană de pe planetă. În cadrul evenimentului au fost amintite proiecte care se adresează copiilor, persoanelor cu dizabilități, femeilor care sunt victime ale violenței domestice, oamenilor străzii și familiilor care trec prin situații dificile sau persoanelor din penitenciare. Mesajele spirituale au oferit speranță și încurajare celor implicați în aceste proiecte, iar cei prezenți au primit noi confirmări că Dumnezeu este foarte interesat de această lucrare. De asemenea, amintim unele dintre titlurile prezentărilor: „Căutați mai întâi!”, „Prima condiție a unei rugăciuni ascultate”, „De ce să lucrăm pentru El” sau „Anonimii care modelează istoria.”

În mod neașteptat, dar providențial și ca răspuns la atât de multe nevoi care sunt în jurul nostru, după terminarea Convenției un grup numeros de tineri din cadrul Campusului Universității Adventus s-a implicat într-un proiect pentru copii coordonat de Asociația Casa Luminii. Timp de câteva ore studenții au coordonat mai multe activități recreative și educative pentru copiii din Radovanu și împrejurimi.

Prezentările publice din cadrul acestui eveniment pot fi vizionate pe conturile de YouTube și Facebook ale Universității Adventus. Următoarea Convenție națională adventistă de asistență și misiune socială va a fi organizată anul viitor la o dată care va fi comunicată ulterior.

Sursa: Universitatea Adventus

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print