Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Primul Congres de misiune în Fereastra 10/40, un apel la „reorientarea misiunii”

Evenimentul a urmărit să încurajeze credincioșii și liderii adventiști să se implice în misiunea în regiuni dificile.

Primul Congres de misiune în Fereastra 10/40, un apel la „reorientarea misiunii”

Evenimentul a urmărit să încurajeze credincioșii și liderii adventiști să se implice în misiunea în regiuni dificile.

Primul Congres de Misiune în Fereastra 10/40 al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a debutat joi, 14 martie, în cadrul bisericii Universității Sahmyook din Coreea de Sud, cu un apel la reorientarea misiunii. Uniunea Adventistă Coreeană (KUC) a găzduit întâlnirea cu tema „De la capătul lumii până la marginile pământului”.

În deschiderea congresului au luat cuvântul reprezentanți ai Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea (GC) și a avut loc un mini concert. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai Diviziei Asia de Nord-Pacific (NSD) și ai KUC – directori, pastori, studenți la teologie și profesori, printre alții – care s-au reunit pentru a se rededica misiunii.

Secretarul GC, Erton Köhler, a transmis un mesaj intitulat „Cele cinci certitudini ale misiunii”. Aceste certitudini sunt chemarea specială adresată adventiștilor de ziua a șaptea, misiunea ca ultim semn și caracterul global, cât și local al misiunii (glocal). În același timp, Köhler s-a concentrat asupra certitudinii că misiunea va fi îndeplinită și că îndeplinirea ei este un miracol.

Kim SunHwan, directorul Adventist Mission în cadrul NSD, a prezentat inițiativa „Rugăciunea de mijlocire pentru Ramadan” și a făcut apel la atenția și implicarea cât mai multor credincioși în încercarea de a se conecta cu prietenii și vecinii lor musulmani.

„Dumnezeu ne-a chemat să mijlocim. NSD și KUC li s-a încredințat o misiune extraordinară: «Misiunea în Fereastra 10/40»”, a spus Kim. Fereastra 10/40 este regiunea în care trăiește cea mai mare parte a populației lumii, iar creștinii sunt o minoritate. Majoritatea celor care trăiesc în interiorul acelei „ferestre” sunt musulmani, budiști sau hinduși.

Gary Krause, director Adventist Mission în cadrul GC, a vorbit despre motivul pentru care avem nevoie de o reorientare a misiunii. „Dumnezeu ne-a spus că viziunea și orientarea noastră sunt prea mici”, a spus Krause, citând Isaia 49:6. „El vrea să extindă viziunea misiunii noastre și să ne facă să ne concentrăm asupra unui nou punct.”

Kleyton Feitosa, director al Centrelor de misiune globală în cadrul GC, a vorbit despre „Fereastra 10/40, cea mai mare provocare a creștinismului”. „Când Dumnezeu privește Fereastra 10/40, El nu vede dificultățile, ci recolta”, a spus Fleitosa. „Dificultatea constă în faptul că sunt puțini lucrători, iar recolta este bogată. Așadar, să ne rugăm pentru lucrarea misionară pentru Dumnezeu.”

Congresul de Misiune în Fereastra 10/40 s-a încheiat sâmbătă, 16 martie cu mărturii ale misionarilor adventiști care slujesc în Fereastra 10/40, un serviciu de dedicare, concerte și prezentarea diferitelor inițiative.

Sursa: Adventist Review și Uniunea Adventistă

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print