Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Femeile adventiste din Mongolia se străduiesc să fie o lumină

Femeile s-au implicat în mai multe inițiative de informare pentru a fi o binecuvântare în comunitățile lor.

Femeile adventiste din Mongolia se străduiesc să fie o lumină

Femeile s-au implicat în mai multe inițiative de informare pentru a fi o binecuvântare în comunitățile lor.

Departamentul Misiunea Femeii din cadrul Misiunii Mongole a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a implicat în mod activ femeile din bisericile adventiste locale pentru a-și sluji comunitățile, reflectând devotamentul lor față de slujire și credință, potrivit liderilor Bisericii regionale. Într-un teritoriu vast și plin de dificultăți, aceste femei fac pași importanți
în răspândirea mesajului de speranță și compasiune, au spus ei.

Între 11 și 16 martie, un grup de femei din bisericile adventiste din capitala Ulan Bator au slujit în Uvurkhangai, un loc bogat în istorie și cultură, situat la aproximativ 435 de kilometri de capitala țării. Această regiune, leagănul civilizației mongole antice, a oferit un cadru unic pentru împărtășirea dragostei lui Isus, au raportat liderii Bisericii regionale.

Grupul de femei adventiste a vizitat școli și instituții publice, oferind asistență medicală și organizând seminare de sănătate. Cu toate acestea, acțiunile lor nu s-au limitat la educația în domeniul sănătății, ci au distribuit, de asemenea, 140 de exemplare ale cărții Tragedia veacurilor, de Ellen White.

Oyuntuya Batsukh, directoarea Departamentului Misiunea Femeii ]n cadrul Misiunii Mongole, a declarat că oamenii au reacționat pozitiv. „Reacțiile au fost extraordinare și suntem extrem de binecuvântați de sprijinul, dedicarea și implicarea surorilor noastre care răspund chemării lui Dumnezeu de a ajunge la oameni”, a spus Batsukh.

Raquel Arrais, directoarea Departamentului Misiunea Femeii din cadrul Diviziei Asia de Nord – Pacific, a prezentat câteva particularități ale misiunii în Mongolia. „În multe culturi, inclusiv în Mongolia, femeile sunt cele care se ocupă de îngrijirea familiilor și comunităților, ceea ce le oferă un avantaj în a înțelege și a aborda dificultățile specifice diferitelor grupuri. Ele au un simț profund al compasiunii și dorința de a asculta și a acționa, ceea ce favorizează încrederea și conexiunea în cadrul comunităților atunci când prezintă Evanghelia”, a spus Arrais.

Eforturile Departamentului Misiunea Femeii din cadrul Misiunii Mongole exemplifică principiile biblice ale slujirii, dragostei și compasiunii, au declarat liderii Bisericii. „Abordând probleme sociale precum violența împotriva femeilor și promovând un stil de viață sănătos, aceste femei contribuie la bunăstarea comunităților lor și îi inspiră pe alții să se alăture misiunii lor”, au adăugat ei. „Lucrarea lor este o mărturie a rolului vital al femeilor în slujirea comunității și în răspândirea valorilor creștine.”

Femeile din Mongolia dau un exemplu despre cum credința și acțiunea pot transforma vieți și pot crea o lume caracterizată de compasiune și înțelegere, au explicat liderii Bisericii.

„Dedicarea lor servește ca un far de speranță și o invitație pentru alții să se alăture misiunii lor de iubire și slujire”, au încheiat ei.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print