Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Asistență psihologică și spirituală pentru gardieni

Biserica Adventistă din Brazilia sporește asistența acordată gardienilor din penitenciare.

Asistență psihologică și spirituală pentru gardieni

Biserica Adventistă din Brazilia sporește asistența acordată gardienilor din penitenciare.

Prin intermediul Serviciului adventist pentru penitenciare, comunitatea adventistă de ziua a șaptea din Santo Espírito, Brazilia, creează tot mai multe oportunități de părtășie și susținere emoțională pentru gardienii din închisori. Echipele adventiste au oferit diferite servicii, de la micul dejun până la asistență psihologică și spirituală, potrivit coordonatorilor Serviciului adventist pentru penitenciare. Aceste inițiative contribuie la întărirea sănătății mintale a gardienilor, oferindu-le momente de relaxare și părtășie în mijlocul dificultăților.

„Recunoaștem provocările cu care se confruntă zilnic”, a declarat Alex Fonseca, responsabil de misiune în cadrul Conferinței Espírito Santo a Bisericii Adventiste. „Suntem aici pentru a le oferi susținerea noastră emoțională și spirituală. Ne propunem să le oferim momente de reflecție și părtășie pentru a-i întări în munca lor.”

Empatie și solidaritate

Inițiativele sunt o mărturie a importanței pe care Biserica Adventistă le-o acordă celor care deservesc comunitatea, au declarat liderii adventiști din regiune. În sistemul penitenciar brazilian, gardienii din penitenciare joacă un rol crucial. Responsabili de menținerea ordinii și securității în închisori, agenții se confruntă cu provocări zilnice și chiar își riscă viața în timpul serviciului, au explicat liderii adventiști.

Potrivit Raportului de siguranță publică al Ministerului brazilian de Justiție, în 2023, Brazilia a înregistrat cel mai mic număr de infracțiuni violente din 2010 încoace. Această realizare este atribuită în mare parte activității forțelor de ordine.

În ciuda acestor tendințe încurajatoare, gardienii se confruntă cu amenințări și riscuri constante în timpul serviciului. Potrivit datelor compilate de Anuarul Forumului brazilian pentru siguranță publică, numărul polițiștilor uciși în Brazilia a crescut în 2023. Gardienii din penitenciare se confruntă cu violența nu numai în interiorul închisorilor, ci și cu amenințări din partea grupurilor infracționale din afara acestora, ceea ce face ca serviciul lor să fie și mai dificil și mai periculos.

Recunoaștere pentru gardieni și capelani

Inițiativa în beneficiul gardienilor care lucrează în penitenciarele din Espírito Santo este cel mai recent dintre proiectele de susținere a celor care deservesc societatea. Dar Biserica Adventistă din Brazilia îi sprijină și pe acei adventiști care doresc să slujească în închisori. La sfârșitul anului 2023, cel de-al VI-lea Congres al Serviciului adventist pentru penitenciare a reunit capelani, consilieri, pastori și membri ai Bisericii Adventiste din Brazilia și din țările învecinate.

Evenimentul regional anual a prezentat inițiativele existente și a împărtășit o parte dintre rezultate.

Pentru liderul Serviciului adventist pentru penitenciare, Paulo Prazeres, evenimentul a fost o oportunitate de a arăta „lucrarea extraordinară cu deținuții și familiile acestora”. El a adăugat: „Este o sărbătorire a tot ceea ce am făcut pe parcursul anului și o motivație pentru ei să continue să meargă înainte fără să se descurajeze”.

În timpul congresului regional al Serviciului adventist pentru penitenciare, gardienii din sistemul penitenciar și directorii de penitenciare au participat în calitate de invitați și au primit premii pentru managementul penitenciarelor și pentru că au permis Serviciului adventist pentru penitenciare să continue să presteze servicii în cadrul unităților lor.

Botezuri și mărturii

În cadrul convenției, patru persoane au fost botezate.

„Aceste botezuri sunt urmarea unui curs biblic ținut în casa unui fost deținut, care a fost încarcerat timp de 18 ani”, a declarat coordonatorul Serviciului adventist pentru penitenciare, Joymir Guimarães. „El a fost câștigat de lucrarea [din închisoare], iar acum este un lider spiritual în comunitatea lui.”

Mărturiile personale i-au emoționat pe participanții la convenție deoarece au văzut încă o dată puterea transformatoare a Evangheliei.

Cele patru botezuri din cadrul convenției s-au adăugat celor 249 de botezuri ale deținuților și foștilor deținuți de pe parcursul anului 2023. „Pe parcursul anului 2023, bisericile locale s-au implicat mai mult ca oricând”, a spus Guimarães. „Ne-am consolidat rețeaua de ucenicie. Acesta este nucleul misiunii noastre la Serviciul adventist pentru penitenciare.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print