Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Tinerii profesioniști adventiști se organizează pentru misiune

Tinerii adventiști din centrul Statelor Unite ale Americii relaționează și sunt inspirați să Îl laude pe Dumnezeu.

Tinerii profesioniști adventiști se organizează pentru misiune

Tinerii adventiști din centrul Statelor Unite ale Americii relaționează și sunt inspirați să Îl laude pe Dumnezeu.

Tinerii adventiști din centrul Statelor Unite ale Americii relaționează și sunt inspirați să Îl laude pe Dumnezeu.

În toamna anului 2019, cu doar câteva luni înainte ca o pandemie globală să ne schimbe lumea pentru totdeauna, o echipă de tineri din Uniunea de Conferințe Mid-America (MAUC) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Statele Unite s-a simțit chemată să lanseze o pagină de social media pentru a uni tinerii profesioniști adventiști.

Acești tineri văzuseră cum mulți dintre colegii lor se luptau în trecerea de la facultate la viața profesională. Din nefericire, mulți dintre acești colegi se mutaseră într-un oraș nou, se străduiseră să găsească o familie în cadrul bisericii și, în cele din urmă, se îndepărtaseră de credința lor.

Noua organizație, numită Adventist Young Professionals (AYP, Tineri profesioniști adventiști), a căutat mai întâi să împărtășească povești și să ofere inspirație – pentru a-i ajuta pe tinerii profesioniști să realizeze că, indiferent prin ce treceau, nu erau singuri. La început, acest grup de tineri adulți nu a a fost conștient de planul mai amplu pe care Dumnezeu îl avea pentru mișcarea lor la firul ierbii.

În 2023, AYP reunește 7.000 de tineri din întreaga lume prin intermediul unei rețele sociale digitale, a unor grupuri virtuale care încurajează discuțiile intenționate centrate pe Hristos și a unor filiale locale care colaborează cu bisericile pentru a facilita întâlniri spirituale, activități de slujire și întâlniri sociale. AYP este acum o organizație globală care încurajează o comunitatea care Îl are în centrul pe Hristos prin dezvoltarea credinței, legături autentice și implicarea în slujire.

Așadar, cum poate beneficia o regiune a bisericii de această lucrare de la firul ierbii? Cum pot credincioșii și pastorii să sprijine AYP prin implicarea tinerilor din bisericile noastre? Cum pot colabora credincioși din generații diferite pentru a-i câștiga pe tineri pentru Împărăție?

„Sper că bisericile locale din regiune vor oferi resurse și un loc sigur pentru ca această lucrare să se dezvolte în uniunea noastră”, a declarat Tyron Douglas, directorul departamentului Tineret în cadrul MAUC. „AYP nu oferă numai o comunitate caldă și legături autentice pentru ca tinerii să se dezvolte din punct de vedere spiritual și social, ci și oportunități de implicare în slujire care vor revitaliza multe dintre bisericile noastre.”

Cu un accent pus pe misiuni, AYP urmărește ca prin programele sale să unească, să motiveze și să inspire tinerii să se implice în biserica lor locală. Dincolo de promovarea unei comunități intenționate, AYP educă tinerii profesioniști pentru a avea impact misionar prin intermediul unei convenții anuale, mentorat și resurse devoționale care inspiră.

Această creștere de la o activitate limitată la mediul digital la o mișcare globală în doar patru ani arată posibilitățile care apar atunci când tinerii spun: „Eu voi merge”.

Inspirație și instruire

Aflat în procesul de a lansa 25 de filiale pe teritoriul întregii Divizii Nord-Americane (NAD) până în vara acestui an, fondatorul și președintele AYP, Tim Kosaka, s-a întâlnit toamna trecută cu directorii de tineret din cadrul MAUC pentru a explora oportunități de colaborare.

Comunitatea tinerilor profesioniști a înființat recent o filială în Minneapolis, statul american Minnesota, și colaborează cu bisericile pentru a implica tinerii profesioniști din întregul teritoriu. Deși prezența sa în MAUC este încă relativ nouă, impactul de până acum inspiră și responsabilizează.

„Este foarte interesant să faci parte dintr-o mișcare globală care este pasionată de implicarea organică a tinerilor, lucrând în același timp îndeaproape cu bisericile noastre”, a declarat Gladys Saruchera, coordonator al AYP Minneapolis. „Vreau să contribui la unirea tinerilor din numeroasele biserici din orașul nostru, astfel încât aceștia să fie inspirați și pregătiți să se implice implicarea într-o biserică locală. Căutăm să fim colaboratori și susținători ai pastorilor și liderilor bisericilor din zona noastră.”

Saruchera împărtășește că, în calitate de lider, discuțiile și interacțiunile sale cu membrii AYP din zonă au inspirat-o. Ea povestește despre o tânără pe nume Edith, rezidentă de mult timp în zona Minneapolis, care frecventează o biserică mică, unde este una dintre puținii tineri. O altă tânără, Eden, apreciază faptul că AYP i-a oferit ocazia de a cunoaște alți tineri adventiști din bisericile din zonă și împărtășește că acest lucru a inspirat-o să se implice mai mult în biserica ei.

Nina este o doctorandă care a venit în Minnesota din Kansas pentru un stagiu de vară, fără să cunoască pe nimeni din zonă. De asemenea, ea frecventează o biserică în care sunt doar câțiva tineri adulți și a auzit despre AYP de la unul dintre ei.

„A fost o experiență uimitoare să am alături tineri profesioniști care îmi împărtășesc credința și care nu doar caută să facă lucruri mai mari în lume, ci și să ne întărească relația cu Dumnezeu”, a spus Nina. „Într-un oraș nou și mare, m-am simțit singură, dar prin programele AYP mi-a fost mai ușor să cunosc oameni noi. Am avut parte de întâlniri uimitoare și de părtășie. În plus, am avut șansa de a încuraja și de a ne ruga unii pentru alții, ceea ce cred că este o binecuvântare. Le sunt deosebit de recunoscătoare lui Dumnezeu și organizatorilor pentru oportunitatea de a face parte dintr-o familie mare precum AYP.”

Saruchera a vorbit, de asemenea, despre Angie, o tânără profesionistă din Georgia care nu este adventistă și care și-a petrecut vara la Minneapolis pentru un stagiu de practică. Când se pregătea să se mute în Minnesota, Angie a făcut o căutare online, a găsit AYP prin intermediul rețelelor de socializare și a decis să meargă la o întâlnire. Pe măsură ce și-a petrecut după-amiezile de sâmbătă (Sabat) cu AYP Minneapolis, și-a făcut noi prieteni și a învățat despre credința adventistă. Când a venit timpul să se întoarcă în Georgia, și-a exprimat recunoștința pentru faptul că a găsit un grup de tineri care Îl au în centru pe Hristos și că AYP a ajutat-o să rămână ancorată în credința ei, în ciuda faptului că se afla singură într-un oraș nou, la mai mult de o mie de kilometri de casă.

„AYP nu numai că îi implică pe tinerii adventiști și îi inspiră să slujească în biserica lor, ci și plantează noi semințe pentru Împărăție și le prezintă credința noastră unor tineri care altfel nu ar putea pune piciorul într-o biserică adventistă”, a spus Saruchera. „Când m-am mutat în zonă și m-am înscris pentru a înființa o filială AYP în [zona Minneapolis] vream pur și simplu să-L slujesc pe Hristos într-un proiect în cadrul căruia să colaborez cu alții și să mobilizăm tineri. Deși există zile descurajante și grele, slujirea alături de AYP a fost o binecuvântare, iar poveștile pe care le aud de la membrii AYP mă inspiră să continui să mă dezvolt.”

Poveștile acestor persoane reprezintă experiențele a 7.000 de tineri care au fost uniți, implicați și inspirați de AYP, o mișcare la firul ierbii. Numai Dumnezeu știe câți tineri sunt implicați în biserici datorită inspirației și pregătirii primite prin intermediul comunității AYP. Numai El știe câți tineri sunt încă în căutarea unei biserici iubitoare pe care să o numească acasă.

Deși AYP deservește doar un grup dintre milioanele de tineri profesioniști adventiști, narațiunea sa reprezintă o generație care nu numai că sunt liderii de mâine, ci care e gata să aibă un impact – împreună în misiune – astăzi. Milioane de tineri spun: „Eu voi merge” și caută pur și simplu o comunitate adventistă care să încurajeze dezvoltarea credinței și, mai important, conexiuni autentice și implicarea în slujire.

„Haideți să regândim modul în care îi implicăm pe tineri în bisericile noastre. Haideți să le ascultăm perspectiva, să dăm putere ideilor lor și să-i îndrumăm cu dragoste și cu o minte deschisă”, a spus Kosaka. „Tineri profesioniști, permiteți comunității globale a AYP să vă ofere comunitatea și resursele de care aveți nevoie – nu pentru a vă simți confortabil în calitate de urmași ai lui Hristos, ci pentru a crește în credință, pentru a trăi în integritate și pentru a-L sluji pe Isus Hristos în dragoste prin biserica voastră locală și în toată lumea.”

Versiunea originală a acestui articol a fost publicată în Mid-America Union Conference Outlook. Numele anumitor membri ai AYP au fost schimbate la cererea lor. Adventist Young Professionals nu face parte din, nu este afiliată sau susținută de Conferința Generală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Astfel, conținutul sau opiniile exprimate și serviciile oferite de Adventist Young Professionals sunt exclusiv ale Adventist Young Professionals, nu ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print