Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Schimbări la nivelul Bisericii Adventiste mondiale

Comitetul executiv al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a votat acceptarea recomandărilor comitetului de numiri pentru un vicepreședinte și trei directori de departament.

Schimbări la nivelul Bisericii Adventiste mondiale

Comitetul executiv al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a votat acceptarea recomandărilor comitetului de numiri pentru un vicepreședinte și trei directori de departament.

Miercuri, 10 aprilie, membrii Comitetului executiv al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste mondiale au votat recomandările Comitetului de numiri. Întrunit la sediul central al Bisericii Adventiste din Silver Spring, Maryland, Statele Unite, Comitetul executiv a votat pentru acceptarea lui Pierre E. Omeler în funcția de vicepreședinte al Conferinței Generale (CG), a lui Zeno L. Charles-Marcel în calitate de director al Departamentului Sănătate, a lui Galina Stele în funcția de director al Departamentului Misiunea Femeii și a lui Héctor Otoniel Reyes în calitate de director pentru Dăruire planificată şi Servicii de consultanță economică [Planned Giving and Trust Services].

Pierre E. Omeler îl înlocuiește pe regretatul Maurice Valentine, care a încetat din viață în mod neașteptat în octombrie 2023. Charles-Marcel, care a ocupat funcția de director adjunct al Departamentului Sănătate, îl va înlocui după o perioadă de tranziție pe actualul director Peter Landless, care intenționează să se pensioneze la 1 noiembrie. Stele o înlocuiește pe Heather-Dawn Small, care a decedat la 2 ianuarie, iar Reyes îl va înlocui pe Dennis R. Carlson, care se va pensiona.

Prezentările biografice ale celor patru apar mai jos.

Pierre E. Omeler, Vicepreședinte

În primele sale cuvinte după ce a fost ales în această funcție, Omeler s-a angajat să slujească cu „demnitate și onoare pentru slava lui Dumnezeu”, subliniind chemarea unică a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. „Iubim această Biserică”, a spus el. „Credem că este singura Biserică a cărei misiune este să proclame [mesajele] celor trei îngeri și să îi reamintească lumii despre apropiata revenire a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.”

Pastorul Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste mondiale, a întărit numirea lui Omeler. „Pastorul Omeler este o persoană extrem de preocupată de proclamarea Evangheliei, o persoană foarte spirituală”, a remarcat Wilson, adăugând că Omeler și soția lui formează „o echipă uimitoare”. El l-a descris, de asemenea, pe Omeler ca fiind „o persoană care unește oamenii și se concentrează asupra misiunii Bisericii”.

Din noiembrie 2021, Pierre Omeler a slujit în calitate de președinte al Uniunii Atlantice de Conferințe, uniune ce include nord-estul Statelor Unite și Insulele Bermude, cuprinzând șase conferințe cu aproximativ 600 de biserici și 133.000 de membri.

Înainte de numirea sa în funcția de președinte, Omeler a fost secretar (2016-2021) și vicepreședinte (2011-2016) al Uniunii Atlantice. Cu o experiență vastă, Omeler are și profunzime spirituală și pasiune pentru evanghelizarea trans-culturală, au declarat liderii Bisericii.

Omeler s-a născut în Haiti, așa că vorbește fluent franceza. S-a mutat în Statele Unite în 1981 pentru a-și continua studiile la Universitatea Oakwood din Huntsville, Alabama. Și-a finalizat studiile de licență în teologie cu o a doua specializare în limbi biblice în 1986, după care a urmat un master în teologie în cadrul Universității Andrews (1991) și un doctorat în slujire în cadrul United Theological Seminary (2015).

Zeno L. Charles-Marcel, Directorul Departamentului Sănătate

Născut în Trinidad, Charles-Marcel are o vastă experiență în SUA în calitate de medic și lider în domeniul sănătății. Înainte de a fi ales director adjunct al Departamentului Sănătate în 2015, a fost vicepreședinte medical în cadrul Wildwood Lifestyle Center and Hospital din Wildwood, Georgia. A fost vorbitor în cadrul seminarelor Weimar Reverse Diabetes, a lucrat la Lifestyle Center of America și a susținut conferințe biblice și de sănătate în mai multe țări. În trecut, a fost, de asemenea, director interimar al International Health Center: Vida Sana, centrul de stil de viață al Spitalului La Carlotta din Montemorelos, Mexic.

„Este un privilegiu și o onoare să slujesc”, a declarat Charles-Marcel. „Eu și soția mea vă mulțumim pentru această oportunitate.”

Charles-Marcel a adăugat că este recunoscător că îl va avea alături pe Landless timp de câteva luni înainte de pensionarea acestuia din urmă. „Vreau doar să vă spun că vom sta pe umerii unor giganți”, a spus el.

Galina Stele, Director al Departamentului Misiunea Femeii

Galina Stele a fost aleasă în funcția de director adjunct al Departamentului Misiunea Femeii în octombrie 2023. Anterior, ea a lucrat în cadrul Biroului de Arhive, Statistică și Cercetare al CG din 2012. Născută în Federația Rusă, Stele a călătorit pentru a sluji Biserica Adventistă în diferite funcții precum cea de profesor de teologie în cadrul Seminarului Teologic Zaoksky din Federația Rusă, de coordonator și editor general al revistei Shepherdess and Living Church în Divizia Euro-Asia și director al Institutului de Misiologie al Diviziei Euro-Asia. În 1996, a fost prima femeie care a finalizat un doctorat în slujire în cadrul Universității Andrews și a semnat numeroase publicații.

„Este un mare privilegiu și o mare onoare pentru mine să fiu aleasă în funcția de director al Departamentului Misiunea Femeii al Bisericii mondiale”, a declarat Stele după ce membrii Comitetului executiv au votat să accepte recomandarea comitetului de numiri. „Biserica Adventistă este binecuvântată cu femei minunate, talentate și dedicate. Voi avea nevoie de toate rugăciunile voastre și ale lor pentru a continua, prin harul lui Dumnezeu, moștenirea bogată [a] Departamentului Misiunea Femeii și pentru a continua împlinirea misiunii Bisericii.”

Héctor Otoniel Reyes, Director pentru Dăruire planificată şi Servicii de consultanță economică

American de origine mexicană, noul director pentru Servicii de consultanță economică Héctor Otoniel „Tony” Reyes a fost ales în octombrie 2023 să ocupe funcția de director adjunct al departamentului din cadrul Conferinței Generale. Înainte de a accepta această poziție la sediul Bisericii mondiale din Silver Spring, Maryland, el a fost vicepreședinte pentru promovare în cadrul Southwestern Adventist University din Keene, Texas, din ianuarie 2020. Anterior, a slujit în cadrul Conferinței Potomac din SUA, în trei școli adventiste și la Universitatea Montemorelos din Montemorelos, Nuevo Leon, Mexic, în domenii precum dezvoltarea, dăruirea planificată și promovarea.

Dăruirea planificată și Serviciile de consultanță economică se referă la „ceea ce veți face cu tot ceea ce v-a binecuvântat Domnul”, le-a spus Reyes după vot membrilor Comitetului executiv. „Îi încurajăm pe credincioșii noștri fie și ei generoși, credincioși și buni administratori a ceea ce Domnul a dat.”

Reyes a adăugat că dorește să ceară „multe rugăciuni”. „Credincioșilor nu le este ușor să înțeleagă conceptul de administrare și conceptul de dăruire planificată, dar așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu toate diviziile noastre și cu credincioșii noștri pentru a mobiliza resurse pentru misiune.”

Sursa: Adventist Review [1] [2]

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print