Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

ADRA reacționează rapid în urma inundațiilor din Rusia

Apele au ieșit din matcă, iar mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele în Orsk.

ADRA reacționează rapid în urma inundațiilor din Rusia

Apele au ieșit din matcă, iar mii de oameni au fost nevoiți să își părăsească locuințele în Orsk.

În urma inundațiilor și a ruperii barajului, apa a inundat vineri, 5 aprilie, jumătate din orașul vechi din Orsk, Orenburg Oblast, Rusia, aflat pe malul stâng al râului Ural. În zona inundată se află clădiri rezidențiale, biserici și instituții medicale. În noaptea de 7 aprilie, apa a început să inunde și orașul nou. Satele din apropierea orașului se aflau, de asemenea, în zona inundabilă, au declarat autoritățile.

Potrivit primarului din Orsk, în dimineața zilei de 9 aprilie, peste 7.000 de clădiri rezidențiale se aflau încă în zona inundabilă. Ministerul pentru Situații de Urgență a raportat că peste 3.000 de persoane au fost evacuate din oraș. În plus, apele au provocat pagube și pe teritoriul Kazahstanului, a cărui graniță se află la doar câțiva kilometri de Orsk.

Persoanele afectate au nevoie de bunuri de primă necesitate, au declarat autoritățile, cea mai urgentă nevoie fiind apa potabilă, precum și kituri de igienă și îmbrăcăminte. De asemenea, victimele vor avea nevoie de asistență în refacerea locuințelor afectate.

Centrul de asistență ADRA

Împreună cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, ADRA a reacționat imediat la situația de urgență și a început deja să ajute victimele. Centrul de asistență ADRA a lansat un program de ajutare a locuitorilor afectați de inundații din Orsk. În cadrul programului, ADRA va furniza bunuri esențiale, precum alimente, apă, îmbrăcăminte și articole de igienă pentru cei afectați.
În plus, organizația va ajunge la refacerea locuințelor și a infrastructurii distruse.

„Suntem extrem de îngrijorați de consecințele inundațiilor din Orsk și ne luăm angajamentul de a-i ajuta pe cei aflați în dificultate”, a declarat un reprezentant al ADRA. „Organizația noastră este pregătită să ofere sprijinul și resursele necesare pentru a-i ajuta pe oameni să restabilească condițiile normale de trai”.

Echipa ADRA de intervenție în caz de dezastre s-a aflat în zona de urgență încă din primele zile ale inundațiilor, evaluând situația și colaborând cu autoritățile locale. În Orsk, ADRA a organizat furnizarea de apă potabilă și apă tehnică (apă purificată folosită în sistemele de încălzire, precum boilerele), precum și distribuirea de îmbrăcăminte celor care au nevoie.

Liderii Diviziei Euro-Asia a Bisericii Adventiste au îndemnat credincioșii și alte persoane să urmeze porunca lui Dumnezeu de a-și iubi aproapele prin susținerea eforturilor de ajutare din Orsk și din regiunea înconjurătoare. Comunitățile locale din cadrul Diviziei Euro-Asia au organizat, de asemenea, programe de închinare în zilele de 13 și 20 aprilie, când a avut loc o colectă specială pentru această cauză, au declarat liderii Bisericii din regiune.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print