Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Peste 7.000 de persoane participă la lansarea campaniei PNG pentru Hristos

Înainte de debutul seriei de conferințe biblice în Papua Noua Guinee, președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea se adresează unei mulțimi numeroase.

Peste 7.000 de persoane participă la lansarea campaniei PNG pentru Hristos

Înainte de debutul seriei de conferințe biblice în Papua Noua Guinee, președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea se adresează unei mulțimi numeroase.

Joi, 25 aprilie, cu o zi înainte de debutul seriei de conferințe biblice PNG pentru Hristos din Papua Noua Guinee, peste 7.000 de persoane au umplut stadionul Sir John Guise din Port Moresby, capitala țării.

După o zi în care s-a întâlnit cu parlamentari și cu liderii țării, președintele Conferinței Generale, Ted N.C. Wilson, li s-a adresat oamenilor obișnuiți din Papua Noua Guinee, care au umplut micul stadion.

Potrivit organizatorilor, pe lângă cei prezenți pe stadion, peste 3.000 de persoane au urmărit transmisiunea în direct.

Găzduit de membrii bisericii locale Fiona Gano și Russel Woruba, președintele Uniunii de Misiuni Papua Noua Guinee, Malachi Yani, le-a urat bun venit la eveniment participanților și demnitarilor vizitatori.

„Îl laud pe Dumnezeu pentru tot ceea ce a făcut pentru Biserica [Adventistă] din această țară”, a spus Yani.

Corul 9 Mile Adventist Youth Ministry a început programul cu cântecul „I Will Go”, compus special pentru acest eveniment.

Pastorul Wilson a predicat pe baza unui pasaj din Isaia 6, cerându-le credincioșilor să se dedice invitării oamenilor și susținerii programelor PNG pentru Hristos.

Citând din cartea Evanghelizare, de Ellen G. White, Wilson a spus mulțimii: „ Cerem puțin, când am putea să cerem mult, pentru că făgăduințele lui Dumnezeu nu au limite” (pag. 599).

Evenimentul de pe stadion a avut loc înainte de lansarea oficială a seriei de conferințe biblice la nivel național, credincioși adventiști de pe tot teritoriul Conferinței Papua Centrală putând participa înainte de debutul seriilor de pe teritoriul conferinței. Programul a avut rolul de a aduna și încuraja credincioșii adventiști, dar evenimentul nu a trecut neobservat nici de comunitate, au spus organizatorii.

Într-o postare distribuită de mulți pe rețelele de socializare, o femeie pe nume Dephney Valor Pukienei a susținut că, deși nu era adventistă, acest program era bun pentru PNG. „Cred că diversitatea etnică, lingvistică și confesională, împreună cu aspectele culturale răscumpărate, sunt factori pozitivi care contribuie la sănătatea și creșterea Împărăției lui Dumnezeu”, a spus ea.

La eveniment au participat și prim-ministrul PNG, James Marape, și o serie de parlamentari.

Studenți din zona New Work solicită botezul

Într-o altă regiune din PNG, un grup de doisprezece elevi de la școala secundară din Lake Kutubu, provincia Southern Highlands, au cerut botezul, dar sunt dezamăgiți că nu pot participa la programele PNG pentru Hristos. Internatul școlii de stat nu le permite elevilor să aibă telefoane mobile în timpul semestrului, așa că nu pot urmări transmisiunile în direct, iar în apropiere nu există niciun loc de desfășurare a conferințelor.

Directoarea adjunctă Julie Pind, credincioasă adventistă, a început anul trecut un program de lectură a Bibliei, membrii familiei ei construind o biserică în zonă cu fonduri proprii.

Organizația Volunteers in Action [Voluntarii în acțiune, VIA] a trimis un voluntar pentru a lucra cu acea biserică.

Potrivit lui Pind, elevii au nevoie de propriile Biblii și de copii ale cărții Tragedia veacurilor pentru a putea studia singuri.

În zonă sunt foarte puțini credincioși adventiști, fiind un loc în care mesajul adventist a fost foarte greu de transmis, dar acești studenți reprezintă o nouă generație care este deschisă să audă mai mult, potrivit lui Jim Wagi, coordonator pentru Vocea Profeției și VIA în cadrul Misiunii Western Highlands. „Unul dintre motivele pentru care vreau să ne concentrăm asupra studenților este că ei reprezintă viitorul acestei țări și este bine să le oferim o bază bună pentru viața lor”, a explicat Wagi. „Mai ales în locuri precum Kutubu, unde adulții sunt încăpățânați”, a adăugat el.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print