Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Asistență pentru persoanele cu dizabilități și adăpost pentru victimele violenței domestice

Cum crește biserica Hagen Park din Papua Noua Guinee, atât în interior, cât și în exterior.

Asistență pentru persoanele cu dizabilități și adăpost pentru victimele violenței domestice

Cum crește biserica Hagen Park din Papua Noua Guinee, atât în interior, cât și în exterior.

Credincioșii pot avea diferite motive pentru a ajunge săptămânal mai devreme la biserică, dar membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Hagen Park din Mount Hagen, Western Highlands, Papua Noua Guinee (PNG) au un motiv simplu pentru care se grăbesc să ajungă la biserică înainte de ora 8:00 în fiecare sâmbătă (Sabat).

„Vrem să găsim loc”, spun ei. „Și toată lumea știe că, dacă vrei să participi la serviciul de închinare înăuntru, trebuie să ajungi devreme.”

Biserica în continuă creștere a finalizat recent un proiect de renovare. Joi, 2 mai, președintele Conferinței Generale, Ted N.C. Wilson, secretarul Asociației Pastorale al Conferinței Generale, Ramon Canals, și directoarea Asociației soțiilor de pastori, Aurora Canals, însoțiți de alți lideri ai Bisericii, au participat la inaugurarea bisericii reînnoite.

Wilson, care este unul dintre miile de vorbitori implicați în prezent în conferințele biblice susținute în PNG, predică și este cazat la distanță de o oră de Muntele Hagen, în Minj, Jiwaka.

În timpul scurtei sale vizite din 2 mai, el a mâncat împreună cu zeci de vorbitori locali și internaționali care susțin conferințe biblice în al treilea cel mai populat oraș din PNG.

Pe lângă rededicarea bisericii, a fost inaugurat și Hagen Park Care Inn, o inițiativă a Departamentului Oportunități de slujire adventiste. De îndată ce ultimele detalii de amenajare vor fi finalizate, centrul își va deschide porțile pentru a le oferi servicii persoanelor care suferă de diverse dizabilități, a explicat pastorul bisericii locale, Richard Jacob.

„La etaj, vom deschide un adăpost pentru femei și copii care sunt victime ale violenței domestice”, a spus Jacob. „Aceste femei și copiii lor mici vor putea sta în adăpost până când vor găsi o cale de ieșire.”

Orientarea spre exterior ar putea fi unul dintre motivele pentru care biserica din Park Hagen continuă să crească. În plus, ar putea explica fidelitatea credincioșilor ei. Sâmbătă, 4 mai, la două zile după inaugurare, în momentul începerii Școlii de Sabat mai este loc doar în picioare. Zeci de alte persoane stau afară, la soare sau sub copacii din apropiere.

Înăuntru, coordonatorul Școlii de Sabat întreabă câți sunt pentru prima dată în biserica lor, iar mai mult de 12 persoane ridică mâna. Și închinarea abia începe.

„După deschiderea programului, credincioșii sunt dedicați studierii lecției Școlii de Sabat”, a declarat Jacquelin Wari, directorul de comunicare al Uniunii de Misiuni PNG. „Iar acesta este doar începutul. Urmează lauda și închinarea, precum și serviciul divin. Apoi, mulți rămân să ia prânzul sub copaci. Iar la ora 16:00, cei care rămân participă la un alt program care se încheie odată cu încheierea Sabatului. Aici, mersul la biserică este o activitate de o zi.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print