Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Australia: Liderii religioși își exprimă îngrijorarea cu privire la legislația privind discriminarea

Au apărut întrebări cu privire la posibile implicații asupra educației religioase.

Australia: Liderii religioși își exprimă îngrijorarea cu privire la legislația privind discriminarea

Au apărut întrebări cu privire la posibile implicații asupra educației religioase.

Au apărut întrebări cu privire la posibile implicații asupra educației religioase.

Un reprezentant al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea se numără printre liderii religioși care și-au exprimat „profunda îngrijorare” cu privire la potențialele efecte ale legislației propuse asupra instituțiilor de învățământ cu caracter confesional.

Patruzeci de lideri religioși, printre care și Kojo Akomeah, director adjunct pentru relații oficiale și libertate religioasă al Bisericii Adventiste din Australia, au semnat recent o scrisoare deschisă care abordează presupusele negocieri ale guvernului cu partidul The Greens pentru implementarea recomandărilor Comisiei australiene de reformă legislativă (ALRC) și adoptarea unui proiect de lege privind discriminarea religioasă.

„Deși guvernul a avut acces la raportul ALRC încă de anul trecut, acesta a fost pus abia acum la dispoziția celor mai afectați de recomandările lui, în special a școlilor confesionale”, se arată în scrisoare.

„Doar câteva persoane au văzut cele două proiecte de lege, ceea ce înseamnă că liderii religioși nu au avut nicio ocazie de a oferi un feedback detaliat guvernului sau opoziției.

„Considerăm că reticența opoziției de a susține o propunere legislativă pentru libertatea religioasă care – în acest moment – este nevăzută și netestată de comunitățile religioase este rezonabilă și prudentă, mai degrabă decât un indiciu al faptului că o abordare bipartidă aprobată de comunitățile religioase este irealizabilă.”

În scrisoare, liderii religioși își exprimă rezervele cu privire la orice potențială colaborare cu partidul The Greens, declarându-se îngrijorați cu privire la politicile acestuia.

Între timp, secretarul general al Uniunii Australiene de Conferințe, Michael Worker, a făcut parte dintr-un grup de lideri religioși care s-a întâlnit luna trecută cu senatorii Sarah Henderson și Michaelia Cash pentru a discuta despre modificările aduse de guvern
Legii privind discriminarea sexuală și despre proiectul de lege propus privind discriminarea religioasă.

„Coaliția se ghidează după principiul că orice pachet legislativ prezentat de guvern trebuie să fie unul care să ajute credincioșii, inclusiv școlile confesionale, să progreseze, nu să regreseze”, a scris Cash într-o postare pe Facebook în urma întâlnirii.

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat între timp că protejarea libertății religioase a cultelor „nu va regresa atât timp cât sunt prim-ministru al Australiei”, un angajament salutat de liderii religioși.

Potrivit ALRC, implementarea măsurii guvernului în conformitate cu reformele recomandate de organizație „va reduce semnificativ circumstanțele în care discriminarea de către instituțiile de învățământ confesional a elevilor și personalului este permisă de lege”.

În plus, va „amplifica exercitarea drepturilor omului și va gestiona în mod corespunzător intersecția drepturilor”, „va asigura că orice limitare a drepturilor este justificată în conformitate cu dreptul internațional” și „va face ca legislația federală să fie mai coerentă cu legile statelor și teritoriilor și cu legislația internațională”.

Este o măsură care, dacă va fi implementată în forma propusă, ar putea afecta negativ școlile confesionale din Australia, au subliniat liderii religioși.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print