Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Benin: Botezuri pe teritoriul voodoo

Întâlnirile Cincizecime 2024 au urmărit să ofere speranță într-o lume bulversată.

Benin: Botezuri pe teritoriul voodoo

Întâlnirile Cincizecime 2024 au urmărit să ofere speranță într-o lume bulversată.

În centrul Hêvié Akossavié, un cartier renumit ca fiind un bastion al voodoo din Cotonou, Benin, Hensley Moorooven, subsecretar al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a condus seria de prezentări biblice Cincizecime 2024, din perioada 14-27 aprilie, cu tema „Speranță pentru o lume bulversată”.

În ultima zi, 16 pastori au botezat 238 de candidați sub soarele arzător.

Printre ei, Christine a renunțat la vechea ei viață pentru a-L urma pe Isus Hristos. „Sclavia și piedicile au durat prea mult”, a spus ea, intrând într-unul dintre cele trei bazine pentru botez din lemn construite special pentru această ocazie.

Patru femei s-au confruntat cu duhuri ostile în timpul botezului, iar potrivit directorului de evanghelizare al WAD, Emmanuel Koffi Kra, „este un fenomen obișnuit în Benin”.

Simon Adjeoda Djossou, președintele Uniunii de Misiuni Sahelul de Est a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și predicator la Segbeya, a subliniat semnificația evenimentului. „Hêvié este un centru global al voodoo, atrăgând adepți în căutare de putere din întreaga lume. Este o localitate temută și înrădăcinată profund în ritualurile și practicile voodoo.”

Potrivit liderilor Bisericii, impactul campaniei a însemnat mai mult decât botezuri. Obiectele voodoo au fost distruse, simbolizând renunțarea noilor convertiți la vechile lor credințe. Ella, una dintre femeile botezate, a plâns de bucurie că și-a lăsat în urmă viața trecută. Experiența ei ilustrează transformarea profundă trăită de participanți, au declarat liderii Bisericii.

A fost minunat să-i vedem pe acești bărbați, femei și copii experimentând pentru prima dată viața adevărată, au spus liderii Bisericii. A fost, de asemenea, minunat pentru membrii bisericii din Benin să experimenteze momente intense de bucurie pentru o recoltă atât de frumoasă, au adăugat ei.

Bazându-se pe primele capitole ale Evangheliei după Ioan, Moorooven i-a asigurat pe noii credincioși de o viață din plin în Isus, care le poate satisface toate nevoile – materiale, spirituale, afective sau fizice.

Fervoarea din Benin a animat și grupurile mici care s-au întâlnit în Coasta de Fildeș, Burkina Faso, Niger și Togo, conducând la 405 botezuri, au raportat liderii regionali ai Bisericii.

Impactul acestei misiuni a fost întărit și de anunțul unei donații de 35.000 de dolari din partea Conferinței Generale și a unor donatori privați pentru construirea unei biserici adventiste în Hêvié. Acesta este un semn tangibil al angajamentului continuu al Bisericii față de regiune, au declarat liderii ei regionali. Potrivit lui Djossou, a fost deja achiziționat un teren, iar noua biserică va fi deschisă și organizată în următoarele șase luni.

Cu peste 7.000 de membri răspândiți în 38 de biserici și 57 de grupe, Conferința Benin vede aceste evenimente ca pe un puternic vector de creștere spirituală și comunitară, au subliniat liderii Bisericii. „Insuflă o nouă viață în credința din întreaga regiune”, au declarat reprezentanții conferinței.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print