Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

A fost necesară reprogramarea ceremoniilor de botez

Oamenii au campat săptămâni întregi pentru a participa la seria de conferințe biblice.

A fost necesară reprogramarea ceremoniilor de botez

Oamenii au campat săptămâni întregi pentru a participa la seria de conferințe biblice.

Asemeni proverbialului poștaș care nu renunță niciodată, nici cărările lungi de munte, nici ploile îndelungate nu au împiedicat sute de oameni să meargă pe jos zile întregi și chiar să campeze săptămâni la rând pentru a participa la seria de prezentări biblice PNG pentru Hristos 2024 din Minj, provincia Jiwaka, Papua Noua Guinee. Alte sute de persoane din satele din împrejurimi au venit pe jos sau au închiriat mijloace de transport pentru a ajunge la locul amenajat special pentru seria de conferințe biblice „Apocalipsa Speranței” din perioada 26 aprilie – 11 mai.

„Oamenii campează de săptămâni întregi”, a raportat unul dintre organizatori pe 6 mai. „Unii sunt aici de mai bine de două săptămâni, iar pentru unii este a cincea săptămână.”

Președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Ted N.C. Wilson, a transmis mesajele de seară, cu sprijinul Adventist World Radio (AWR), al Departamentului de
Comunicare al Uniunii de Misiuni PNG, al Misiunii și al bisericilor locale.

Botezuri toată săptămâna

În cea de-a doua și ultima săptămână de întâlniri, liderii regionali ai Bisericii și-au dat seama că lunile de studii biblice reprezentau acum o dificultate: dacă ar fi așteptat până la finalul săptămânii, le-ar fi fost imposibil să boteze toate persoanele pregătite pentru botez. Astfel, au decis să înceapă să organizeze zilnic ceremonii de botez pentru fiecare district din zonă. Luni, 6 mai, primele 152 de persoane au fost botezate de mai mult de 12 pastori, iar în cadrul unei ceremonii de trei ore, pe 7 mai, au fost botezate alte 457 de persoane.

Printre cei care au decis să își predea viața lui Dumnezeu și să își exprime angajamentul prin botez s-au numărat și câțiva pastori și prezbiteri din alte culte creștine. Mai mulți dintre ei, care trăiesc în sate de munte greu accesibile, au aflat despre convingerile Bisericii Adventiste citind pur și simplu Biblia. „După ani de zile în care mi-am păstorit mica biserică, am început să citesc Biblia și am găsit și acceptat adevărul Sabatului”, a spus Paul Kongiye, din satul Jimi, din munți.

În cele din urmă, Kongiye a aflat despre Biserica Adventistă și despre seria de conferințe biblice PNG pentru Hristos. El și alți prieteni au decis să coboare de pe munte. Au mers pe jos zile întregi până în Minj, unde și-au instalat tabăra cu aproximativ o săptămână înainte de începerea conferințelor biblice pe 26 aprilie.

„Sunt nespus de fericit pentru că văd că fac parte dintr-o familie. Și mă întorc cu un mesaj pentru familia mea și pentru alte sate de pe cealaltă parte a muntelui”, a declarat Kongiye, care a fost botezat de Wilson.

Importanța apei

În seara zilei de 6 mai, la câteva ore după prima ceremonie de botez a săptămânii și la scurt timp după ce o ploaie tropicală a udat pământul și corturile, oamenii au început să se adune în fața scenei amenajate pentru seria de conferințe biblice. Echipa tehnică a descoperit difuzoarele și ecranele care fuseseră protejate de ploaie, iar după obișnuitele verificări de sunet și lumini, programul a început cu laudă și închinare.

În prima parte a programului, Nancy Wilson a vorbit despre importanța apei pentru corpul uman. Ea le-a reamintit celor prezenți că „apa este esențială pentru corpul nostru, atât în interior, cât și în exterior”.

Mesajul spiritual din acea seară, transmis de Ted N.C. Wilson, a abordat semnificația unui altfel de eveniment care implică apa: botezul prin scufundare, așa cum îl învață Biblia. „Unii stropesc candidații, iar alții folosesc un ulcior. Unii folosesc chiar petale de trandafir”, a spus Wilson. „Dar, potrivit Bibliei, există un singur tip de botez, așa cum îl practicăm astăzi.” În următoarele câteva minute, el a trecut în revistă câteva dintre textele biblice care îi susțin afirmația.

Pastorul Wilson a încheiat cu un apel. „Dacă intenționați să vă botezați mâine sau poimâine, vă rog să nu veniți în față”, a spus el în timp ce primele persoane se apropiau de scenă. „Dar dacă nu ați luat încă o decizie pentru Isus, este momentul să o faceți. Veniți și mă voi ruga pentru voi.”

Au răspuns zeci de persoane.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print