Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Primul centru de influență din Bangladesh

Se dorește ca viitoarele clădiri să găzduiască o facultate de stomatologie și să extindă școala existentă.

Primul centru de influență din Bangladesh

Se dorește ca viitoarele clădiri să găzduiască o facultate de stomatologie și să extindă școala existentă.

Duminică, 28 aprilie, lideri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, credincioși și susținători ai viitorului centru de influență din Bangladesh au participat la ceremonia de începere a lucrărilor la clădirea din campusul Uniunii de Misiuni Bangladesh. Peste 130 de persoane au participat la eveniment, inclusiv administratori din cadrul Diviziei Asia de Nord-Pacific (NSD) și ai Uniunii de Misiuni Bangladesh (BAUM), personalul conferinței, reprezentanți ai școlilor, directori ai asociațiilor laice și membri ai bisericii locale.

Ceremonia a început cu o rugăciune înălțată de secretarul adjunct al NSD, Hyung Jin Lee, fiind prezidată de secretarul BAUM, Timothy Roy. Președintele BAUM, Won Sang Kim, a subliniat caracterul prioritar al centrului de influență.

Președintele NSD, Yo Han Kim, a recunoscut, de asemenea, importanța clădirii. „Nu este planul nostru, ci planul lui Dumnezeu. Dumnezeu lucrează în mod miraculos și ne-a dat mai mult decât ne-am rugat”, a declarat Kim. De asemenea, el i-a îndemnat pe liderii Bisericii să lase o moștenire semnificativă prin contribuția lor la nivel local. După aceste discursuri, a avut loc ceremonia de tăiere a panglicii și de demarare a lucrărilor.

Potrivit proiectului, se intenționează construirea unei clădiri de 12 etaje, în formă de C, în campusul existent al uniunii, care va găzdui o facultate de stomatologie și va oferi spațiu pentru extinderea actualei Dhaka Adventist Pre-Seminary and School. Inițiativa își propune să găzduiască peste 4.000 de studenți și, printre altele, se intenționează utilizarea spațiilor periferice ca spații comerciale. Centrul va oferi fondurile necesare pentru a înființa anual noi școli internaționale în marile orașe din țară. Absolvirea a 20 de stomatologi adventiști anual ar putea duce la o creștere sănătoasă a Bisericii de la bază prin creșterea zecimii la nivelul bisericilor locale, au declarat liderii Bisericii de la nivel local.

Accent pe educație

Construirea centrului de influență aduce în atenție lucrarea misionară prin intermediul instituțiilor de învățământ, care este extrem de importantă și este dezvoltată în mod activ în Bangladesh, au declarat liderii Bisericii din regiune. În prezent, în Bangladesh există 147 de școli frecventate de aproximativ 30.000 de elevi. Dintre aceștia, 35% sunt credincioși adventiști de ziua a șaptea, ceilalți fiind musulmani și de alte confesiuni creștine.

O universitate din Bangladesh are facultăți de teologie, administrarea afacerilor, literatură engleză, educație și asistență medicală. Cu toate acestea, doar facultate de asistență medicală este deja acreditată de stat. Președintele Yun Gown Park și personalul fac eforturi pentru a obține și acreditarea celorlalte facultăți.

În plus, în cadrul BAUM sunt șapte școli cu internat. Absolvenții acestor școli slujesc în calitate de misionari, pastori și lideri în diferite biserici din Bangladesh.

„Sunt încrezător că, pe măsură ce se maturizează, [studenții] vor deveni piloni importanți ai Bangladeshului”, a declarat Kim.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print