Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Eveniment pentru tați și fiice în Singapore

Evenimentul le-a oferit ocazia să se cunoască mai bine și să creeze amintiri.

Eveniment pentru tați și fiice în Singapore

Evenimentul le-a oferit ocazia să se cunoască mai bine și să creeze amintiri.

Date fiind structurile familiale din Singapore și importanța lor în context local, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din regiune a folosit oportunitatea de a le consolida. Departamentul Viața de Familie din cadrul Conferinței Singapore a găzduit un banchet special pentru tați și fiice pe 9 martie, în Fort Canning.

Evenimentul a urmărit să susțină relațiile în contextul valorilor creștine, aliniindu-se astfel la valoarea legăturilor familiale în Singapore.

Într-un mediu în care totul se desfășoară într-un ritm rapid, conversațiile de suflet dintre părinți și copii sunt adesea neglijate, au explicat liderii Bisericii din regiune. Cu tații ocupați cu munca și copiii copleșiți presiunea școlii, conectarea dintre ei poate fi o provocare. „Potrivit cercetărilor, dragostea și implicarea tatălui în viața fiicei lui o va ajuta să dezvolte relații romantice sănătoase și pozitive”, au spus liderii Departamentului Slujirea Familiei.

Evenimentul a urmărit să le ofere taților oportunitatea de a petrece în mod intenționat timp cu fiicele lor și de a le cunoaște mai bine, creând amintiri care vor dura o viață întreagă. Evenimentul li s-a adresat în mod deosebit fiicelor cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani.

Optsprezece familii au participat la o seară plină de activități special concepute pentru a promova legătura și descoperirea reciprocă între tați și fiice. Participanții și-au exprimat aprecierea pentru eveniment, chiar dacă unii au afirmat că experiența li s-a părut prea scurtă.

Debbie Saul-Chan, directoarea Departamentului Viața de Familie din cadrul Conferinței Singapore, a împărtășit câteva sugestii pentru întărirea legăturilor familiale.

„Încurajăm familiile să organizeze în mod regulat momente de închinare în familie acasă și să se întâlnească cu alte familii atunci când se sărbătorește ziua familiei sau se organizează tabere de familie, momente de socializare și grupuri în cadrul bisericilor locale”, a spus Saul-Chan. „Ele vor contribui la consolidarea relațiilor familiale și la conectarea cu alte familii și îi vor învăța pe părinți să fie mai buni.”

Saul-Chan a spus că reacțiile la eveniment au fost atât de bune încât departamentul a decis să îl organizeze anual.

„Planificăm, de asemenea, un program mamă-fiu, precum și unul pentru cupluri”, a adăugat ea.

Pe lângă părtășie, evenimentul a propus o serie de activități menite să consolideze legătura dintre tați și fiice. De la a învăța cum se face nodul la cravată până la completarea chestionarelor „Să te cunoști”, la expresii de apreciere și conversații semnificative, seara a fost plină de momente memorabile. Programul s-a încheiat cu un angajament emoționant din partea taților față de fiicele lor, adăugându-se, potrivit organizatorilor, un moment emoționant la un eveniment deja de neuitat.

Participanții au declarat că așteaptă cu nerăbdare mai multe activități ca aceasta și au sugerat și alte inițiative cu potențial de promovare a legăturilor familiale.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print