Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

ADRA: Ajutor umanitar de urgență pentru comunitățile afectate de criza din Gaza

Potrivit ADRA, pe fondul conflictului în curs de desfășurare din Gaza, situația dificilă a populației a atins un nivel critic.

ADRA: Ajutor umanitar de urgență pentru comunitățile afectate de criza din Gaza

Potrivit ADRA, pe fondul conflictului în curs de desfășurare din Gaza, situația dificilă a populației a atins un nivel critic.

ADRA, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor, ia măsuri urgente pentru a răspunde nevoilor critice de securitate alimentară în rândul comunităților strămutate din Gaza, ca răspuns la agravarea crizei umanitare din regiune.

Pe fondul conflictului din Gaza, situația dificilă a populației a atins un nivel critic. Familiile au fost strămutate cu forța, infrastructura este în ruine, iar bunuri de primă necesitate, precum alimentele și apa, au devenit alarmant de rare. În plus, rapoarte recente ale Organizației Națiunilor Unite indică faptul că aproximativ 30% dintre copiii cu vârsta sub doi ani suferă de malnutriție acută, iar peste 70% din populație se află în pragul foametei.

În contextul acestei situații dureroase, ADRA a acționat rapid, mobilizându-și resursele pentru a oferi asistență și sprijin urgent comunităților afectate.

„ADRA continuă să se roage pentru pace și pentru protejarea milioanelor de oameni afectați de actuala criză din Gaza. Simțim împreună cu cei care au pierdut persoane dragi și îndură suferințe inimaginabile. În fața complexității imense, importanța ajutorului umanitar rămâne neschimbată. ADRA colaborează cu partenerii ei pentru a le oferi resurse vitale și hrană celor care au nevoie de ele, indiferent de vârstă, sex, etnie sau apartenență religioasă și afiliere politică. Misiunea noastră este fundamentată pe principiile justiției, compasiunii și iubirii, ceea ce ne obligă să îi ajutăm pe cei aflați în circumstanțe dificile. Astăzi, în aceste momente dificile, ni se oferă ocazia de a face o schimbare semnificativă în viața a mii de oameni, atât tineri cât și bătrâni, din Gaza și din regiunile învecinate”, a declarat președintele ADRA International, Michael Kruger.

EFORTURILE DE COOPERARE ALE ADRA

ADRA, în parteneriat cu organizații non-profit precum Anera, a lansat proiectul 2024 Gaza Emergency Food Project pentru a le oferi asistență vitală comunităților din regiune. Acest efort comun cuprinde o serie de inițiative menite să răspundă nevoilor imediate ale celor mai grav afectați de criză.

INIȚIATIVE CHEIE

Distribuirea de alimente: Răspunsul ADRA include procurarea, pregătirea și distribuirea a peste 28.500 de mese calde prin intermediul cantinelor comunitare din nordul Fâșiei Gaza, asigurându-se că persoanele vulnerabile primesc hrană în aceste vremuri dificile.

Sprijin pentru igienă: ADRA va distribui kituri de igienă pentru a promova practicile de sănătate și igienă în rândul comunităților afectate, reducând riscul de transmitere a bolilor.

Pachete cu alimente: Peste 7.300 de pachete cu alimente care conțin produse esențiale, precum suc de roșii, cartofi, morcovi, ulei și za’atar (un amestec de ierburi, semințe de susan și condimente de sumac din Orientul Mijlociu) vor fi distribuite în comunitățile gazdă prin intermediul cooperativelor locale, oferindu-le hrană și diversitate culinară celor care au nevoie.

ANGAJAMENT DE COOPERARE

ADRA își respectă angajamentul ferm de a coopera îndeaproape cu partenerii locali și cu autoritățile relevante pentru a asigura furnizarea eficientă a ajutorului umanitar în rândul celor care au cea mai mare nevoie. Prin eforturi de cooperare,
ADRA încearcă să producă o diferență semnificativă în viețile comunităților afectate de criza din Gaza și nu numai.

„Vă invităm să fiți alături de ADRA, susținând această misiune de salvare de vieți. Împreună, putem atenua suferința din Gaza și din alte regiuni ale lumii care se confruntă cu urgențe devastatoare. Parteneriatul cu dumneavoastră va produce o schimbare. Vă mulțumim pentru compasiunea dumneavoastră și pentru răspunsul rapid la nevoile semenilor”, spune președintele Kruger.

Vizitați adra.org pentru a afla mai multe despre eforturile umanitare în curs de desfășurare în Gaza și în întreaga lume ale agenției globale.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print