Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Adolescenta voluntar după ce a pierdut totul în inundații

După petrecerea de 15 ani, ploaia i-a luat casa, iar acum îi ajută pe alții.

Adolescenta voluntar după ce a pierdut totul în inundații

După petrecerea de 15 ani, ploaia i-a luat casa, iar acum îi ajută pe alții.

Oricine îi vede zâmbetul de pe față, mâinile agile și entuziasmul din cuvinte, cu greu poate crede că, la trei zile după mult așteptata petrecere de 15 ani a lui Diuly Hoffmann, totul i-a fost luat de ape. Eleva Școlii Adventiste Canoas și familia ei și-au părăsit locuința în timpul inundațiilor recente din Rio Grande do Sul, Brazilia.

Pe măsură ce apa creștea, mobila, hainele și chiar cadourile pe care le primise cu câteva zile înainte au fost luate de ape. „Am luat câteva haine și mașinile”, a declarat Tatieli Hoffmann, mama lui Diuly. „În rest, am pierdut totul. Chiar și magazinul, care era sursa noastră de venit, este sub ape.”

Deși familia trece printr-o perioadă atât de dificilă, toți membrii ei sunt implicați în ajutarea comunității. Acum, în loc să meargă la școală să participe la cursuri, cele două fiice ale lui Tatieli sunt acolo pentru a face voluntariat la adăpostul care s-a deschis în incinta ei. Sălile de clasă și alte spații au devenit loc de sortare a hainelor și a încălțămintei, de pregătire și de livrare a meselor. Aproximativ 200 de persoane sunt adăpostite acolo, fiindu-le asigurată hrana zilnică și chiar asistență medicală.

„Mărturisesc că m-am simțit tristă uneori, dar implicarea mi-a făcut bine”, a spus Diuly. „Văd bucuria celor care primesc hrană și îmbrăcăminte. Chiar ieri am ajutat o femeie să primească lucrurile de care avea nevoie și, la sfârșit, am înălțat împreună o rugăciune. M-am simțit foarte bine știind că am ajutat.”

Pe lângă adăpost, Școala Adventistă Canoas a devenit și centru de colectare și distribuire de alimente, apă, îmbrăcăminte, saltele, articole de igienă și alte articole. Pe lângă mesele pentru cei adăpostiți acolo, voluntarii distribuie și mese calde în rândul populației afectate.

Solidaritatea nu este limitată de distanță

Departe de Canoas și de efectele inundațiilor, elevii Școlii Adventiste Recife din Pernambuco au dovedit că solidaritatea nu este limitată de distanță. Cei 3.700 de kilometri care despart cele două școli nu au împiedicat-o pe cea din nordul Braziliei să îi ajute pe cei afectați de inundațiile din sud.

Elevii Școlii Adventiste din Recife au ieșit în stradă pentru a sensibiliza populația cu privire la nevoia de donații. „Ora de educație civică” a ajuns chiar și la știri, atrăgând atenția presei locale și transmițându-le astfel mesajul mai multor persoane.

În apropiere de Canoas, adică tot în zona afectată de inundații, și Școala Adventistă Esteio, una dintre cele 74 de școli adventiste din statul Rio Grande do Sul, a devenit adăpost și funcționează ca centru de colectare și distribuție pentru familiile afectate.

De aproape sau de departe, toate cele 470 de școli adventiste din Brazilia sunt implicate în ajutarea victimelor recentelor inundații din Rio Grande do Sul, fie prin strângeri de fonduri, fie prin facilitarea de donații în numerar, au declarat liderii Bisericii din regiune.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print