Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

ADRA Uruguay susține victimele inundațiilor din țară

Începând din 5 mai 2024, Uruguayul suferă în urma inundațiilor cauzate de ploi abundente.

ADRA Uruguay susține victimele inundațiilor din țară

Începând din 5 mai 2024, Uruguayul suferă în urma inundațiilor cauzate de ploi abundente.

Începând de duminică, 5 mai, Uruguayul suferă în urma inundațiilor cauzate de ploi abundente ce au căzut în toată țara și a inundațiilor din bazinul hidrografic superior al râului Uruguay, din sudul Braziliei.

Nouă state ale țării sunt afectate în prezent, Treinta y Tres, Salto, Cerro Largo, Paysandú și Durazno fiind cele mai afectate. Potrivit Sistemului național de urgență (SINAE), luni, 13 mai, 2.845 de persoane erau strămutate, dintre care 2.255 au plecat singure, iar 590 au fost evacuate.

În aceste condiții, ADRA Uruguay intervine în patru dintre zonele cele mai afectate. Pe 13 mai, echipa a dus o spălătorie mobilă în Salto. Aceasta constă din două mașini de spălat și două uscătoare industriale, fiecare având o capacitate de spălare și uscare de 16 kg de haine.

După ce au ajuns în oraș, voluntarii au fost instruiți și, împreună cu biserica adventistă locală, au început să colecteze și să distribuie hainele celor afectați. Pe 14 mai, hainele au fost duse la spălătoria mobilă.

În zilele următoare au fost livrate cuverturi în cele patru regiuni asistate de ADRA, ajutând astfel aproximativ 1.050 de persoane.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print