Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

ADRA Austria oferă asistență de urgență în Yemen

Organizația susține inițiative în domenii precum sănătatea și alimentația în zonele cele mai afectate de război.

ADRA Austria oferă asistență de urgență în Yemen

Organizația susține inițiative în domenii precum sănătatea și alimentația în zonele cele mai afectate de război.

Conflictul prelungit din Yemen are consecințe devastatoare asupra populației, în special în ceea ce privește accesul la asistență medicală și hrană. Regiunea Bidbidah din Marib, la est de capitala Sanaa, este deosebit de afectată, cu numeroase cazuri de malnutriție severă și acces limitat la servicii medicale, potrivit Agenției Adventiste de Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) Austria.

Organizația umanitară administrează un centru medical în Marib și intenționează să asigure aprovizionarea cu alimente și medicamente pentru a face față nevoilor sporite. Proiectul care va fi lansat în iunie 2024 și va costa 195.600 de franci elvețieni (aproximativ 215.000 de dolari) își propune să susține 37.000 de persoane, peste 21.000 dintre acestea fiind copii și persoane cu dizabilități.

Potrivit ADRA Austria, în districtul Bidbidah lipsesc serviciile medicale și alimentele de bază, ceea ce agravează situația deja dificilă a populației. În plus, o politică orientată spre creșterea populației și lipsa opțiunilor de planificare familială îngreunează accesul femeilor la servicii medicale de obstretică-ginecologie. Persoanele cu dizabilități sunt, de asemenea, marginalizate și discriminate.

Prezentare generală a activităților ADRA

Proiectul rețelei ADRA se concentrează pe două domenii, sănătatea și alimentația, au declarat liderii ADRA Austria.

În ceea ce privește sănătatea, agenția caută modalități de îmbunătățire a accesului la servicii de sănătate vitale și de creștere a capacității unităților medicale ale ADRA prin furnizarea de echipamente medicale și medicamente și prin acoperirea deficitului de personal. De asemenea, se încearcă îmbunătățirea accesului la serviciile medicale de obstretică-ginecologie, inclusiv la opțiuni de planificarea familială, îngrijirea prenatală și postnatală, nașterea în condiții de siguranță și îngrijirea obstetricală de urgență, precum și reducerea ratei mortalității materne. Nu în ultimul rând, sunt abordate nevoile persoanelor cu dizabilități și se urmărește asigurarea unui acces echitabil și incluziv la asistență medicală.

În ceea ce privește alimentația, ADRA încearcă să furnizeze la timp alimente de calitate pentru copiii grav malnutriți și pentru femeile însărcinate și cele care alăptează. În același timp, încearcă să implementeze măsuri preventive pentru limitarea malnutriției, precum educația cu privire la alimentație și campaniile de sensibilizare. Nu în ultimul rând, asigură disponibilitatea și distribuirea de alimente nutritive pentru grupurile vulnerabile, cooperând cu Programul Alimentar Mondial (PAM).

Potrivit ADRA Austria, obiectivul general al proiectului este de a salva vieți în comunitățile rurale afectate de conflict din districtul Bidbidah. În același timp, ADRA lucrează intensiv pentru a găsi o soluție pe termen mediu și lung, au declarat liderii organizației.

Despre ADRA Austria

ADRA Austria este o organizație umanitară neguvernamentală înființată în 1992 și susținută de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Austria. În funcție de proiect, ADRA Austria cooperează cu ADRA International și cu alte birouri ADRA.

După înființare, ADRA Austria a derulat inițial proiecte în principal în Europa de sud-est și în Africa. După dezastrul provocat de tsunami în 2004, au fost intensificate activitățile în Asia (Sri Lanka și India). De atunci, programul ADRA Austria s-a extins în mod constant, iar proiectele susțin și persoane de pe alte continente.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print