Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Adventiștii din centrul Filipinelor răspund în urma fenomenului El Niño

Potrivit reprezentanților guvernamentali, indicele de căldură a atins maxime record în aprilie și la începutul lunii mai și se preconizează că va rămâne ridicat până la sfârșitul lunii.

Adventiștii din centrul Filipinelor răspund în urma fenomenului El Niño

Potrivit reprezentanților guvernamentali, indicele de căldură a atins maxime record în aprilie și la începutul lunii mai și se preconizează că va rămâne ridicat până la sfârșitul lunii.

Fenomenul meteorologic El Niño a afectat grav diferite regiuni din Filipine. Potrivit reprezentanților guvernamentali, indicele de căldură a atins maxime record în aprilie și la începutul lunii mai și se preconizează că va rămâne ridicat până la sfârșitul lunii. Potrivit rapoartelor, temperaturile ridicate afectează peste 130 de orașe. În timpul sezonului uscat, arhipelagul filipinez, situat în apropierea ecuatorului, este supus unor valuri intense de căldură.

Căldura toridă a creat dificultăți semnificative în comunitățile afectate, precum insolații, penurie de apă și distrugerea culturilor, ceea ce a dus la apariția foametei în anumite zone. Ca răspuns, Serviciul comunitar adventist (ACS) din nord-vestul insulei Bohol, Filipine, a colaborat cu profesioniștii adventiști (Adventist Professionals, ADPRO), Asociația pentru Suport și Inițiativă (ASI), și departamentele Copii și Misiunea Femeii pentru a aborda problema deficitului de apă cauzat de fenomenul El Niño și a distribuit apă pe 21 aprilie 2024.
ACS, cu scopul de a ajuta persoanele nevoiașe în vremuri de nevoie, a distribuit 13.000 de litri de apă pentru 224 de gospodării din Barangay Sto. Niño, Inabanga, Bohol, oferindu-le ajutor locuitorilor afectați.

Un locuitor a remarcat: „Acum ne putem spăla pentru a ne răcori și ne putem spăla hainele”, reflectând aprecierea profundă a comunității pentru sprijinul care nu ar fi fost posibil fără această inițiativă. Jun Lamorin, președintele ASI Bohol, a subliniat că slujirea lor recunoaște harul și providența nemărginită a Celui Atotputernic, dându-le posibilitatea de a fi agenți ai compasiunii Lui în mijlocul penuriei de apă.

„Lucrarea lor nu este doar una a mâinilor umane, ci și o mărturie a dragostei divine care îi susține și îi cheamă să slujească”, a adăugat el.

Echipa ACS își continuă operațiunile în fiecare duminică, asigurând aprovizionarea constantă cu apă în diverse case din districtul Bohol de Nord-vest.

ACS se străduiește să împlinească chemarea lui Dumnezeu de a-i sluji pe cei aflați în nevoie, reprezentând ecoul învățăturilor și al principiilor de administrare. Principalul lor scop este să îi ajute pe alții și o fac deoarece cred cu tărie că acțiunea lor este o manifestare a scopului divin, mai degrabă decât o simplă activitate.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print