Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Crosul caritabil „Alerg pentru mama” a mobilizat 12 orașe împotriva violenței domestice

Crosul caritabil „Alerg pentru mama”, Ediția a III-a, organizat de Federația studențească AMiCUS România în colaborare cu ADRA România, a fost un real succes.

Crosul caritabil „Alerg pentru mama” a mobilizat 12 orașe împotriva violenței domestice

Crosul caritabil „Alerg pentru mama”, Ediția a III-a, organizat de Federația studențească AMiCUS România în colaborare cu ADRA România, a fost un real succes.

Acest eveniment, desfășurat sub forma unei curse de alergare caritabile, a avut loc în 12 orașe, având ca scop susținerea luptei împotriva violenței domestice. Participanții au avut posibilitatea de a dona pentru a sprijini mamele și copiii afectați de abuzul domestic, ajutându-i să se reintegreze în societate prin proiectul „Casa ADRA”.

Pentru ADRA România, Crosul caritabil „Alerg pentru mama” a însemnat: 101.463 LEI donați pentru a sprijini victimele violenței în familie, 2.221 de alergători, dintre care 508 au fost copii. Totodată, evenimentul a adunat laolaltă 320 de voluntari AMiCUS implicați în ziua evenimentului în cele 11 orașe inițiale (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Târgu-Mureș și Chișinău), la care s-a adăugat al 12-lea oraș în perioada de pregătiri: Suceava.

Organizatorul, Federeția studențească AMiCUS România, a dorit să ajute mamele și copiii acestora, ambele părți fiind victime ale violenței în familie, susținuți de ADRA România cu servicii gratuite prin proiectul „Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Din acest motiv, prin intermediul acestui eveniment, toți banii strânși au fost donați către ADRA România pentru a sprijinii victimele violenței în familie, având ca obiectiv reintegrarea socială a acestora și asigurarea de servicii complexe specializate, respectiv: adăpost, tichete sociale, produse de igienă și curățenie, consiliere psihologică, consiliere socială, asistență medicală de urgență, rechizite, decontare transport, articole de îmbrăcăminte.

Scopul evenimentului

Scopul principal al evenimentului a fost de a promova un stil de viață sănătos prin practicarea alergării, dorindu-ne în același timp să ajutăm la reintegrarea socială a victimelor violenței în familie și contribuind totodată la creșterea gradului de informare a populației cu privire la fenomenul violenței domestice.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print