Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Misiune online cu roade offline

Inițiativa online a marcat începutul unei importante serii de conferințe biblice în provincia Agusan del Sur, Filipine.

Misiune online cu roade offline

Inițiativa online a marcat începutul unei importante serii de conferințe biblice în provincia Agusan del Sur, Filipine.

Adventist World Radio (AWR, Radio Mondial Adventist) și voluntarii săi din cadrul Centrului pentru misiune online (CDE) au organizat conferințe biblice simultane în 11 locuri din provincia Agusan del Sur, de pe teritoriul Misiunii Caraga de Sud-Est (SeCM) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în perioada 19-24 mai 2024. În timpul întâlnirilor, 412 persoane au ales să Îl accepte pe Isus în calitate de Mântuitor personal, având loc o serie de ceremonii de botez.

SeCM este una dintre entitățile nou organizate în regiune, în urma reorganizării a două misiuni din Mindanao, Misiunea Mindanao de Nord-Est și Misiunea Mindanao de Sud. Decizia a dus la crearea Misiunii Mindanao de Nord-Est și a Misiunii Caraga de Sud-Est, contribuind la creșterea prezenței și a impactului Bisericii în zonă.

Misiune online în curs de desfășurare

O echipă dedicată de voluntari AWR-CDE a condus o serie de conferințe biblice în diferite locuri din Agusan del Sur, împărtășind adevăruri biblice și mesajul despre timpul sfârșitului.

Inițiativa a marcat începutul unei ample acțiuni în această provincie.

Slujirea AWR-CDE aduce în atenție impactul utilizării media în transmiterea Evangheliei în această generație, însă inițiatorii le reamintesc credincioșilor că deși misiunea online este importantă, lucrarea personală rămâne esențială în crearea de relații de durată și a li-L prezenta oamenilor pe Isus.

Și liderii AWR-CDE – Jan Elixis Mercado și Jeter Canoy, director și, respectiv, director adjunct al AWR-CDE – s-au alăturat întâlnirilor, au fost prezenți în mijlocul comunităților și au prezentat conferințe biblice.

O poveste despre convertire și dedicare

Rhoen Catolico, directorul Departamentului Comunicare din cadrul Uniunii de Misiuni Filipine Sud-Est (SePUM), a subliniat importanța implicării în lucrarea prin intermediul mass-media. Citând 1 Corinteni 16:9 și referirea la o „ușă deschisă”, Catolico a relatat povestea lui Emma Blas, o menajeră care asculta frecvent AWR HopeRadio. Deși pe atunci nu era adventistă, Blas a donat în mod regulat pentru lucrarea prin media. Datorită dedicării ei, a primit o Biblie și, în cele din urmă, a decis să se boteze. Această relatare subliniază impactul semnificativ al transmiterii dragostei lui Dumnezeu prin intermediul mass-media.

Lucrarea prin intermediul mass-media din acest nou teritoriu cunoaște o dezvoltare semnificativă. Prin diverse programe difuzate pe calea undelor și prin colaborarea credincioșilor, evangheliștilor, evangheliștilor laici și pastorilor din cele 42 de districte ale misiunii, multe inimi și minți au fost deschise să primească mesajul Evangheliei.

Sursa: Adventist News Network și Departamentul Comunicare/ Uniunea Adventistă

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print