Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Marș pentru pace și proclamarea credinței în Dumnezeu în Brasilia

Aproape 20.000 de tineri au cântat despre Isus și au citit întreaga biblie în mai puțin de 30 de secunde.

Marș pentru pace și proclamarea credinței în Dumnezeu în Brasilia

Aproape 20.000 de tineri au cântat despre Isus și au citit întreaga biblie în mai puțin de 30 de secunde.

Aproape 20.000 de tineri adventiști de ziua a șaptea au mărșăluit pe un important bulevard din Brasilia, Brazilia, pentru a transmite un mesaj de pace și prietenie între națiuni în ultima zi a convenției de tineret „Maranatha” a Diviziei Sud-Americane, din 1 iunie.

Îmbrăcați în tricouri albastre, tinerii au mers pe jos de la BRB Mané Garrincha Arena, locul de desfășurare a convenției, până în Piața Buriti, în jurul căreia se află principalele clădiri guvernamentale ale districtului federal.

În timpul marșului, ei au cântat cântece creștine și adventiste, proclamându-și credința și speranța în apropiata revenire a lui Isus. Un camion cu platformă și o formație live i-a condus de-a lungul marșului de 1,5 kilometri. „Maranatha, maranatha, maranatha, foarte curând, Isus va reveni!”, au cântat ei.

Rugăciune pentru o pace centrată pe Dumnezeu

În timpul marșului, tinerii au fost invitați să se oprească de mai multe ori pentru momente speciale de rugăciune. S-au înălțat rugăciuni pentru pace între popoare, pentru oamenii care încă nu Îl cunosc pe Isus și adevărul Său și pentru cei afectați de inundațiile masive din statul Rio Grande do Sul din sudul Braziliei, mulți dintre tinerii adventiști din acea regiune neputând să participe la convenție din cauza recentelor inundații devastatoare.

Spre deosebire de alte marșuri și inițiative pentru pace mondială, acesta a subliniat faptul că pacea autentică poate veni doar de la Dumnezeul păcii depline. „Pacea este un concept foarte complex”, a declarat un participant din Uruguay pentru South American Division News. „Adevărata pace de care avem nevoie este cea pe care o oferă Isus Hristos.”

O declarație de credință

La sosirea în Piața Buriti, participanții s-au adunat în timp ce ridicau steagurile țărilor lor și ale altor națiuni ale lumii pentru a se ruga din nou pentru pace între popoare.

Participanții și oficialii guvernamentali care li s-au alăturat au fost invitați din nou să mediteze asupra importanței încrederii în Dumnezeu și așteptării revenirii lui Isus.

Citirea Bibliei în mai puțin de 30 de secunde

Participanții care au ajuns în Piața Buriti au fost invitați și să citească întreaga Biblie în mai puțin de 30 de secunde. Înainte de plimbare, fiecare participant primise un cartonaș cu un verset biblic. În momentul în care un coordonator a dat semnalul de începere, fiecare participat și-a citit versetul, citind efectiv întreaga Biblie în aproximativ 20 de secunde, au spus organizatorii.

„Astăzi am dorit să le spunem oamenilor că noi credem într-un Dumnezeu viu”, a declarat Paulo Prazeres, unul dintre pastorii implicați în organizarea evenimentului, pentru South American Division News. Am vrut să spunem „că avem o credință care se bazează pe Biblie, ne pregătim să Îl întâlnim pe Isus și vrem ca și alții să aibă această speranță”.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print