Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

„Noi trebuie să urmăm exemplul lui Hristos”

La Comitetul executiv al Diviziei Inter-Europene, președintele Mario Brito a subliniat importanța trăirii credinței pe care o proclamăm atât în relație cu ceilalți, cât și în îndeplinirea misiunii.

„Noi trebuie să urmăm exemplul lui Hristos”

La Comitetul executiv al Diviziei Inter-Europene, președintele Mario Brito a subliniat importanța trăirii credinței pe care o proclamăm atât în relație cu ceilalți, cât și în îndeplinirea misiunii.

Comitetul executiv semestrial al Diviziei Inter-Europene (EUD) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a avut loc în zilele de 26 și 27 mai la Faculté Adventiste du Saléve, în Collonges-sous-Saléve, Franța. Reuniunea ordinară a reprezentanților Diviziei și ai uniunilor din această parte a Europei are ca scop prezentarea și aprobarea rapoartelor privind activitatea misionară a Bisericii și conturarea planurilor și proiectelor viitoare pentru acest teritoriu.

În mesajul de deschidere, Mário Brito, președintele EUD, a folosit textul din Matei 9:36 pentru a le reaminti ascultătorilor despre exemplul lui Isus și responsabilitatea ce ne-a fost încredințată. „Când a văzut mulțimile, I s‑a făcut milă de ele, pentru că erau chinuite și neajutorate, ca niște oi care n‑au păstor”, a citit Brito. „Cum putem să imităm acest lucru? Mai întâi trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne elibereze de egoism. Apoi, trebuie să

Îi cerem să ne folosească pentru a oferi o soluție la suferință și o alternativă la disperare. Această soluție, această alternativă, este Împărăția lui Dumnezeu”, a adăugat el.

În cea de-a doua zi a întâlnirii, Andrei Crețu, președintele Uniunii Adventiste Italiene, s-a concentrat asupra experienței cu Dumnezeu a profetului Samuel. În acele vremuri, Cuvântul lui Dumnezeu era rar întâlnit în Israel, însă Dumnezeu a găsit o modalitate de a i-l transmite lui Samuel, iar acesta l-a auzit și l-a proclamat.

„Atunci, ca și astăzi, Cuvântul lui Dumnezeu apare chiar și acolo unde pare să nu existe”, a spus Crețu, continuând: „Dumnezeu îi cheamă pe nume pe cei care sunt dispuși să Îl asculte.

Cuvântul lui Dumnezeu poate fi rar, dar nu este absent. Ascultați-L pe Dumnezeu, ascultați oamenii, dezvoltați relații și transmite-ți Cuvântul”.

Un punct de discuție în cadrul întâlnirii l-a reprezentat participarea EUD la Sesiunea Conferinței Generale din 2025, care va avea loc în St. Louis, SUA. Barna Magyarosi, secretar executiv al EUD, i-a informat pe membrii comitetului că EUD va avea 107 delegați oficiali.

De asemenea, a fost prezentat planul unitar și armonios al întregului teritoriu pentru participarea la expoziție.

În raportul Trezoreriei, Norbert Zens a început, ca de obicei, cu o meditație, referindu-se la femeia care a adus în Templu tot ce avea. Subliniind că și Isus a dat tot ce avea, Zens a explicat că „Mântuitorul nostru merită tot ceea ce oferim din tot ceea ce suntem și din ceea ce avem mai bun”.

Trezorierul a anunțat că 2023 a fost anul cu cea mai mare creștere a zecimii și darurilor înregistrată vreodată în cadrul diviziei, ceea ce s-a datorat și efectelor studiului Școlii de Sabat dedicat administrării resurselor. „Acest lucru arată că studiul a avut un efect pozitiv asupra vieții oamenilor în domeniul administrării creștine”, a spus el. „Nu este în primul rând vorba despre bani, ci despre experiența ta spirituală, despre încrederea că Dumnezeu are grijă de viața ta.” De asemenea, potrivit raportului, darurile din al treisprezecelea sabat din 2023, dedicate EUD, au depășit toate așteptările, iar la nivel mondial, valoarea darurilor a depășit-o pe cea a zecimii, ceea ce demonstrează marea implicare a membrilor în misiune.

Ca urmare, administrația Diviziei a anunțat un sprijin financiar pentru misiunea în uniuni, în valoare de cinci milioane de euro, din 2026 până în 2028.

Misiunea Bisericii în Europa a fost mereu în centrul atenției, fiind prezentată activitatea departamentelor și instituțiilor: Hope Channel International și inițiativa globală Impact 2.0; Adventist Mission și misiunea în societatea seculară și printre musulmani; educația și contribuția ei la misiune; comunicarea și rolul și potențialul mass-media; tinerii și concluziile de la Pulse Meet și prezentarea privind misiunea în Australia în 2025; libertatea religioasă și tendințele la nivelul Uniunii Europene; și, în final, prezentarea viitoarei conferințe despre Biblie și sexualitate organizată de Asociația Pastorală în luna octombrie.

La finalul reuniunii, președintele Mario Brito a declarat: „Suntem un teritoriu mic, cu o populație mică și un număr mic de credincioși. Nu mă îngrijorează acest lucru. Ceea ce ne trebuie este consecvență și putere în apărarea valorilor lui Hristos. Dumnezeu nu vrea să ne anuleze rațiunea, ci, mai degrabă, să ne folosească pentru a schimba viețile oamenilor din jurul nostru. Misiunea este modul în care putem să mergem și să aducem alți oameni pentru a ne mări familia.”

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print