Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

IMPACT: Tinerii pot fi motorul lucrării misionare în Bulgaria

Instruirea IMPACT dorește să inspire credincioșii pentru a proclama împreună revenirea lui Hristos.

IMPACT: Tinerii pot fi motorul lucrării misionare în Bulgaria

Instruirea IMPACT dorește să inspire credincioșii pentru a proclama împreună revenirea lui Hristos.

În perioada 23-26 mai, în Sofia, Bulgaria, a avut loc instruirea IMPACT ca parte a proiectului național „SEED” al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Bulgaria, cu sprijinul ASI Bulgaria și ASI Europa. Invitat a fost Joakim Hjortland, unul dintre fondatorii mișcării IMPACT și organizator de proiecte și campanii misionare în Europa. În prezent, el este liderul AFCOE Europa și președinte al ASI Scandinavia.

Instruirea de patru zile a fost organizată în două părți – una teoretică și una practică.

Participanții au aplicat ceea ce au învățat în cadrul prezentărilor de dimineață în activitățile de după-amiază, printre care s-au numărat realizarea de sondaje, distribuirea de cărți, rugăciunea cu oamenii de pe stradă și multe altele. Joakim Hjortland a oferit sfaturi practice care să îi inspire pe tineri să Îl slujească pe Dumnezeu și le-a dat încredere să le împărtășească necunoscuților Cuvântul lui Dumnezeu.

„În primul rând, vreau să îi inspir pe participanți să se implice în lucrarea misionară și să Îl slujească pe Dumnezeu. Aceasta este o mare binecuvântare și o experiență creștină transformatoare. Începi să vezi rugăciuni ascultate, miracole și intervenția lui Dumnezeu în diferite situații”, spune Joakim Hjortland.

Michael Garkov, președintele ASI Bulgaria, a anunțat că Bulgaria este a XI-a țară în care are loc instruirea IMPACT, iar aceasta este prima din Bulgaria, altele fiind planificate în viitor.

„Lansăm o inițiativă care sperăm să devină asemenea unui val. Cred că acești tineri îi vor inspira pe alții, care vor inspira alți tineri, iar acest lucru va deveni asemenea unei avalanșe”, a comentat Michael Garkov.

Pe lângă desfășurarea de activități misionare, IMPACT îmi propune să le ofere tinerilor abilitățile și încrederea necesare pentru a-și dedica viața slujirii lui Dumnezeu și pentru a-și împărtăși credința cu prietenii și colegii. Joakim Hjortland este un astfel de exemplu, începând să predice și să susțină cursuri biblice la vârsta de 17 ani. Până în prezent a predicat în peste 10 țări de pe 6 continente, în cadrul instruirii IMPACT împărtășind numeroase experiențe din Europa și din întreaga lume.

„IMPACT a avut un succes incredibil în Europa și există multe povești impresionante și de impact din aproape fiecare țară, ceea ce ne dorim să se întâmple și în Bulgaria. În România, de exemplu, proiectul se dezvoltă într-un mod foarte dinamic, iar în curând numărul de botezuri datorate proiectului IMPACT de acolo va trece de 70”, a declarat Hjortland.

Însăși povestea din spatele lansării IMPACT pare a fi un miracol. Prima instruire oficială IMPACT a avut loc în 2009, în urma unui accident de elicopter în care a fost implicat un pastor adventist norvegian. Pastorul folosea un elicopter pentru a călători prin munții și fiordurile din vestul Norvegiei, dar într-o zi a avut loc un accident. El a scăpat nevătămat, iar presa norvegiană a vorbit despre „pastorul adventist căzut din cer” și despre „pastorul protejat de îngeri”. Pastorul l-a întrebat pe Dumnezeu: „Doamne, de ce mi-ai luat această unealtă? Ce vrei să fac acum?”. Domnul i-a îndreptat gândurile spre un text scris de Ellen White: „Cu o asemenea armată de lucrători, care ar putea fi formată din tinerii noștri, … cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia…”. La scurt timp după aceea, Joakim Hjortland și echipa sa l-au contactat pe pastor și au lansat proiectul IMPACT, care de atunci are rezultate impresionante.

„Rugați-vă ca Dumnezeu să vă călăuzească și să vă ajute să vă întâlniți cu oameni deschiși, iar El vă va da înțelepciune. … Mergeți și încercați, iar viața voastră se va schimba”, i-a îndemnat Joakim Hjortland pe participanți.

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print