Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Principiile de sănătate, instrumente utile în viața femeilor din Nepal

Regiunea Taksera se confruntă cu probleme precum căsătoria între copii, divorțul, violența în familie, fumatul, consumul de alcool, jocurile de noroc și superstițiile.

Principiile de sănătate, instrumente utile în viața femeilor din Nepal

Regiunea Taksera se confruntă cu probleme precum căsătoria între copii, divorțul, violența în familie, fumatul, consumul de alcool, jocurile de noroc și superstițiile.

În perioada 26-28 mai 2024, o echipă a departamentului Misiunea Femeii din cadrul Secțiunii Himalaya a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a organizat seminare despre sănătatea femeilor în Taksera Tumap Rukum, Damchan, o zonă îndepărtată din vestul Nepalului. Echipa a fost condusă de Shanti Pokharel, directorul Departamentului Misiunea Femeii în Nepal, și de voluntarele Rabina Dhakal și Mina Kumari Rai.

În timpul activității ei, echipa a interacționat cu femeile din zonă, învățându-le despre igiena personală, stilul de viață, obiceiurile alimentare și păstrarea curățeniei în casă și în gospodărie pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor. Echipa a susținut și studii biblice, subliniind importanța unei legături personale cu Hristos prin studierea Bibliei, rugăciune și împărtășirea propriei credințe.

Seminarele au vorbit despre rolul important al femeilor în familie și despre modul în care își pot menține vie credința în diverse situații, în special în locuri precum Taksera, unde nevoile de bază nu sunt împlinite, iar oamenii sunt afectați de sărăcie și analfabetism.

Zona este afectată de plăgi sociale precum căsătoria între copii, divorțul, violența în familie, fumatul, consumul de alcool, jocurile de noroc și superstițiile.

Echipa a asistat femeile în măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei și a greutății, încurajându-le să își facă controale medicale regulate pentru a preveni boli grave și a învățat că trupul este templul lui Dumnezeu și trebuie păstrat sfânt. Membrii echipei L-au lăudat pe Dumnezeu pentru persoanele care L-au acceptat pe Isus și au fost botezate în timpul vizitei.

Locul în care este situată localitatea Taksera contribuie la condițiile dure de viață. Satul are o climă rece, cu un teren stâncos și pietros, care permite o singură recoltă pe an.

Oamenii pot supraviețui din recoltă doar patru luni și depind de animale pentru carne și lapte. Majoritatea bărbaților pleacă de acasă pentru a munci între șase luni și chiar ani, lăsând femeile să se ocupe de casă, copii, bătrâni, agricultură și vite.

Femeile muncesc mai mult decât bărbații și, adesea, nu beneficiază de o alimentație adecvată sau de asistență medicală în timpul sarcinii, ceea ce duce la numeroase decese la naștere.

Din cauza stilului de viață, oamenii îmbătrânesc prematur, iar mulți copii nu merg la școală din cauza distanței sau a sărăciei, rămânând acasă pentru a-și ajuta mamele la îngrijirea vitelor sau la treburile casnice.

Echipa le-a oferit adulților care știau să citească Biblii și cărți cu povestiri biblice cu imagini pentru copii. În plus, în timpul vizitei au fost botezate trei tinere. În ciuda drumului lung pe drumuri de munte, Dumnezeu a fost alături de membrii echipei. Zona este aproape izolată de lumea exterioară în timpul sezonului ploios, așa că vizitele sunt posibile doar vara.

În ciuda faptului că trăiesc în sărăcie, iar nevoile de bază nu le sunt satisfăcute, locuitori din Taksera au primit lumina lui Dumnezeu și au nevoie de îndrumare și vizite regulate. Educația ar putea transforma zona, iar susținerea copiilor să meargă la școală în satul lor sau în internate ar fi un pas important.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print