Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Adventist World Radio inaugurează un studio în Ucraina

Emisia neîntreruptă a Adventist World Radio a început pe 1 mai 2024.

Adventist World Radio inaugurează un studio în Ucraina

Emisia neîntreruptă a Adventist World Radio a început pe 1 mai 2024.

Adventist World Radio (AWR, Radio Mondial Adventist) a început să transmită online în limba ucraineană din Cernăuți, Ucraina.

Emisia non-stop a AWR a început pe 1 mai 2024, iar cu sprijinul Conferinței Bucovina a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Ucraina, la 18 mai a avut loc o ceremonie oficială de inaugurare a studioului. Conferința Bucovina reunește 140 de biserici din regiunile Ivano-Frankivsk, Ternopil și Cernăuți.

În acea zi, mai mulți invitați, printre care Vasyl Lavreniuk, președinte, Iurii Pylypenko, trezorier, Rostyslav Puzankov, secretar executiv interimar, și Vitalii Hunko, coordonator al misiunii adventiste în Conferința Bucovina, au vizitat studioul găzduit de biserica adventistă din Cernăuți. Lor li s-au alăturat Maksym Krupskyi, director al Hope Media Group din Ucraina, Tetiana Vatsenko, directoare a Radio Vocea Speranței, și Vasyl Makarchuk, director regional european al AWR, toți participând la evenimentul festiv organizat de biserica locală, în timpul căruia a fost înălțată o rugăciune de consacrare a studioului pentru transmiterea Evangheliei.

AWR i-a mulțumit lui Volodymyr Hrynevych, director regional al studioului de producție Hope Media Group din Cernăuți, pentru devotamentul său față de lucrarea prin intermediul media.

Studioul AWR a fost inaugurat după o vizită a pastorului Duane McKey, președintele AWR, la Cernăuți, în mai 2023, în cadrul căreia s-a decis începerea difuzării online a AWR în Ucraina.

Vasyl Makarchuk, care gestionează proiectul AWR, a menționat că au întâmpinat anumite obstacole, deoarece furnizorul de echipamente a dat faliment și au fost nevoiți să caute un alt furnizor.

Și transportul echipamentelor a reprezentat o provocare. „În decembrie 2023, eu și soția mea le-am transportat din Statele Unite ale Americii în Ucraina via Londra și au existat anumite dificultăți”, a spus Makarchuk. „O altă provocare a reprezentat-o trecerea frontierei dintre Uniunea Europeană și Ucraina, fiind necesare numeroase documente și explicații. Dar chiar și la punctele vamale, Domnul ne-a ajutat, iar personalul vamal a rezolvat toate problemele neprevăzute.”

Vasyl Makarchuk a subliniat că emisiunile realizate de AWR le prezintă ascultătorilor experiențe personale, îi învață cum să construiască o relație cu Dumnezeu și să trăiască cu speranța revenirii Sale.

AWR cooperează cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Ucraina din 1995, când a început să emită Radio Vocea Speranței.

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print