Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Biserica adventistă Korçë produce schimbări în Albania

Un proiect de plantare a unei biserici este în curs de desfășurare în micul sat predominant musulman din Dishnicë, Albania.

Biserica adventistă Korçë produce schimbări în Albania

Un proiect de plantare a unei biserici este în curs de desfășurare în micul sat predominant musulman din Dishnicë, Albania.

Un proiect transformator de plantare a unei biserici este în curs de desfășurare în micul sat predominant musulman din Dishnicë, Albania. În octombrie 2023, tinerii credincioși ai bisericii adventiste Korçë, aflată la o distanță de doar 10 km de Dishnicë, au început misiunea „Pachete de speranță”, pentru a susține 27 de familii care se confruntă cu dificultăți financiare.

Lucrarea a început în Dishnicë în decembrie 2022 cu un program de informare, în fiecare duminică fiind organizate activități captivante pentru tineri precum cântece, sport, povestiri și lecții interactive despre relatări biblice. Anxhela Lakollari, unul dintre coordonatorii proiectului, relatează: „După ce am văzut impactul programului nostru pentru copii, am identificat nevoi ale comunității. Prin intermediul unor sondaje, am identificat familiile care aveau nevoie de ajutor și am început să distribuim lunar pachete cu alimente.” Dar, după cum explică Lakolloari, nu s-au oprit aici. „Ne-am extins activitățile de informare pentru a include sesiuni educaționale pentru adulți, abordând probleme legate de sănătate și dependență, împletite cu învățături spirituale.”

Aceste eforturi umanitare s-au transformat într-o inițiativă de plantare de biserici. Adriel Henke, pastorul bisericii adventiste Korçë, explică abordarea: „Încercăm să folosim metoda lui Isus, care se amesteca printre oameni, manifesta compasiune, le satisfăcea nevoile și le câștiga încrederea înainte de a le adresa invitația de a-L urma. În centrul misiunii noastre stau implicarea autentică, încurajarea încrederii și trăirea învățăturilor lui Isus.”

Dincolo de distribuirea lunară de alimente, seminarele săptămânale li se adresează diverselor grupuri din sat. Fatjon File, un alt coordonator al proiectului, subliniază complexitatea abordării: „Sesiunile noastre acoperă o serie de subiecte pentru copii, adolescenți, tineri, femei și bărbați, urmărind să răspundă nu doar nevoilor fizice, ci și pe celor emoționale și cognitive”.

Deși nu toată lumea este imediat receptivă la Evanghelie, Fatjon remarcă: „Acest lucru ne face pe mine și pe soția mea Anxhela mai puternici în Dumnezeu, deoarece am văzut mâna Lui în familia noastră și în lucrarea pe care o facem în Dishnicë.”

„Când urmăm exemplul lui Isus de a sluji și de a iubi comunitatea din jurul nostru, nu numai că devenim o binecuvântare pentru ei, dar ne simțim și noi binecuvântați”, a remarcat Delmar Reis, președintele Misiunii Albaneze. „Ne îndeplinim misiunea atunci când ieșim din zona de confort, dincolo de zidurile bisericii, și suntem martori ai iubirii lui Dumnezeu în acțiune.”

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print