Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

ADRA aduce în atenție situația dificilă a copiilor refugiați și puterea educației

Ziua mondială a refugiatului este sărbătorită pe 20 iunie, iar Sabatul refugiaților în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România este sărbătorit pe 22 iunie.

ADRA aduce în atenție situația dificilă a copiilor refugiați și puterea educației

Ziua mondială a refugiatului este sărbătorită pe 20 iunie, iar Sabatul refugiaților în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România este sărbătorit pe 22 iunie.

Când lumea se pregătește pentru Ziua mondială a refugiatului și Sabatul refugiaților, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) își înnoiește angajamentul de a atrage atenția asupra dificultăților cu care se confruntă milioane de familii, femei și copii forțați să își părăsească locuințele din cauza conflictelor, persecuțiilor, violenței și schimbărilor climatice.

ADRA lucrează de peste patru decenii pentru a ajuta refugiații și familiile strămutate intern. Agenția globală recunoaște în special situația dificilă a celor peste 43 de milioane de copii care și-au părăsit locuințele și care reprezintă peste 41% din totalul refugiaților din lume, conform datelor Organizației Națiunilor Unite.

„Fiecare acțiune pe care o întreprindem are un efect de durată asupra refugiaților și a persoanelor strămutate, care se luptă să supraviețuiască în multe cazuri fără hrană, locuință și oportunități. Nu le putem ignora angoasa sau lipsa accesului la îndeplinirea nevoilor elementare. Ziua mondială a refugiatului servește ca un memento emoționant pentru a ne uni în a pune capăt greutăților cu care se confruntă și pentru a îmbunătăți oportunitățile de învățare, în special pentru tineri”, a declarat președintele ADRA International, Michael Kruger.

„ADRA își menține angajamentul de a îmbunătăți viața refugiaților și a copiilor, familiilor și persoanelor strămutate din întreaga lume”, a adăugat Kruger. „Haideți să ne amintim de Ziua mondială a refugiatului și de Sabatul refugiaților în bisericile noastre adventiste, dedicându-ne dreptății, compasiunii și iubirii pentru a crea un viitor mai luminos pentru toată lumea, indiferent de origine sau circumstanțe.”

Inițiativele ADRA în domeniul educației pentru copiii refugiați

Peru: Au fost înființate centre pentru meditații, educație tehnologică și învățare pentru recuperarea pierderilor, de care beneficiază peste 1.300 de copii imigranți, refugiați și din comunitățile gazdă. Aceste centre contribuie la îmbunătățirea abilităților de comunicare ale elevilor.

Bulgaria: ADRA a încheiat un parteneriat cu UNICEF pentruproiectul „Aripi pentru copiii noștri”. Inițiativa oferă educație și activități de învățare pentru elevi refugiați ucraineni în cel puțin 17 centre de cazare. Serviciile de învățare mobilă sunt, de asemenea, disponibile pentru copiii refugiați din zonele îndepărtate, în prezent fiind înscriși aproximativ 1.200 de elevi.

Mali: Au fost construite sau renovate săli de clasă pentru a oferi medii educaționale sigure pentru aproximativ 1.400 de elevi strămutați. Acești elevi primesc rechizite școlare, apă potabilă și resurse de igienă.

România: ADRA a lansat proiectul-umbrelă „Speranță pentru Ucraina” pentru a sprijini peste 500.000 de refugiați la punctele de trecere a frontierei și pentru a-i ajuta pe cei din România și Republica Moldova, precum și pe cei strămutați intern în Ucraina. Eforturile umanitare includ integrarea elevilor refugiați în sistemul educațional românesc.

Republica Moldova: ADRA a inițiat activități extrașcolare pentru copiii strămutați din cauza războiului din Ucraina.

Slovenia: ADRA oferă activități educaționale pentru familiile și persoanele strămutate.

ADRA sprijină, de asemenea, familiile strămutate din peste 40 de țări, precum Siria, Brazilia, Columbia, Yemen, Bangladesh, Sudanul de Sud, Afganistan și Uganda, prin diverse proiecte prin intermediul cărora se oferă alimente de urgență, adăpost, educație și dezvoltare.

„Le oferim educație în situații de urgență și sprijin psihosocial copiilor, deoarece, în timpul unei crize umanitare, copiii suferă nu doar pierderea locuințelor și a celor dragi, ci și a accesului la educație și a siguranței pe care școlile o oferă în fața abuzurilor, a exploatării și a recrutării în bande sau în alte grupuri care oferă un fals sentiment de siguranță”, a declarat Imad Madanat, vicepreședintele ADRA pentru inițiative umanitare. „Cu ocazia Zilei mondiale a refugiatului, vă invităm să ne sprijiniți în a ne asigura că educația rămâne o prioritate a răspunsului nostru umanitar și a asistenței de recuperare pentru protejarea copiilor.”

ADRA a creat resurse precum povești pentru copii, ghiduri de conversație și chiar rețete pentru a facilita înțelegerea refugiaților și pentru a încuraja organizațiile și grupurile religioase, comunitățile și alte organizații să abordeze criza globală a refugiaților.

Organizația Națiunilor Unite a desemnat data de 20 iunie drept Ziua mondială a refugiatului în anul 2000, pentru a marca cea de-a cincizecea aniversare a Convenției privind statutul refugiaților din 1951. De asemenea, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a instituit în 2016
Sabatul refugiaților pentru a încuraja comunitatea de credință să sprijine familiile de refugiați și pentru a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la greutățile cu care se confruntă.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print