„În chilie”, un joc itinerant de tip escape room

Găsește Biblia și află mai multe despre Cuvântul lui Dumnezeu – un instrument misionar original

„În chilie”, un joc itinerant de tip escape room

Găsește Biblia și află mai multe despre Cuvântul lui Dumnezeu – un instrument misionar original

Ne întâlnim cu Anton Partinov, operatorul jocului mobil de tip escape room „CODEXODUS”, care acum încheie o nouă vizită a jocului la Sofia. El ne povestește despre întâlnirile și conversațiile cu oameni din toată țara în ultimii doi ani, de când se ocupă de joc.

„Munca este interesantă, deoarece călătoresc în toată țara, întâlnesc o mulțime de oameni și am oportunități de a le mărturisi despre Dumnezeu celor interesați – și sunt destul de mulți”, spune Anton.

Intrăm împreună cu Anton pentru a ne arăta secretele și misterele jocului. Sala reprezintă o chilie de călugăr într-o mănăstire de lângă Muntele Sinai. De îndată ce intrăm, atmosfera și muzica de fundal ne transportă cu decenii în urmă, când călugării transcriau Biblia. Una dintre aceste transcrieri este ascunsă undeva în cameră, iar jucătorii trebuie să o găsească dezlegând ghicitori și îndeplinind sarcini pentru a trece de la un nivel la altul, până când o găsesc.

„Căutarea este simbolică, deoarece oamenii Îl caută pe Dumnezeu toată viața lor. Jocul este foarte bine primit de vizitatori și reușim să stabilim o legătură cu ei”, ne spune Anton.

Odată ce jocul se încheie, Anton îi îndrumă pe oameni să se gândească la conținutul Bibliei și la mesajele din Cuvântul lui Dumnezeu. Adesea au loc discuții despre Dumnezeu, Biblie și rolul lor în viața noastră. Escape room-ul a fost creat în cadrul proiectului „150 de ani de la traducerea Bibliei de către Slavekov”, iar inițiativa își propune chiar acest lucru – să îndrepte atenția oamenilor spre Biblie. O parte dintre activitățile din cadrul proiectului sunt derulate de Uniunea Adventistă din Bulgaria, cu sprijinul ASI Bulgaria, având loc diverse evenimente culturale. Printre partenerii proiectului se mai numără Muzeul Național de
Literatură din cadrul Ministerului Culturii, Universitatea „Sfântul Kliment Ohridski” din Sofia, Centrul de studii slavo-bizantine „Prof. Ivan Duychev” și alții.

Chilia se află în turneu în Bulgaria pentru al treilea an consecutiv, fiind vizitată anual de aproximativ 800 de jucători. Perioadele de funcționare sunt din aprilie până în octombrie și, până în prezent, a fost amplasată în peste 10 orașe din întreaga țară, rămânând timp de o lună în fiecare dintre ele. Până în octombrie 2024, următoarele opriri ale chiliei sunt în Kazanlăk, Șumen, Târgoviște, Montana și Berkovița.

Informații despre locul în care se află și înscrieri sunt disponibile pe pagina de Facebook și pe https://bible.bg/.

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print