Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

O locuitoare din Statele Unite adoptă o familie afectată de inundațiile din sudul Braziliei

Statul brazilian Rio Grande do Sul se confruntă cu consecințele unora dintre cele mai grave inundații înregistrate vreodată în țară.

O locuitoare din Statele Unite adoptă o familie afectată de inundațiile din sudul Braziliei

Statul brazilian Rio Grande do Sul se confruntă cu consecințele unora dintre cele mai grave inundații înregistrate vreodată în țară.

Problema a devenit subiect de discuție nu numai în stat, ci și în știrile naționale și internaționale. Companii, magazine, sportivi și influenceri au direcționat resurse spre regiunea Rio Grande do Sul, iar oamenii obișnuiți s-au implicat și ei și au căutat modalități de a contribui la diferite inițiative umanitare.

Angela Maria locuiește în Philadelphia, Statele Unite. Ea a auzit despre proiectul „Adoptă o familie” prin intermediul bisericii ei locale și a „sponsorizat” prompt familia lui Beatris Jardim, locuitoare a orașului Guaíba, din zona metropolitană Porto Alegre.

„Dacă nu ajutăm, existența noastră nu are rost”, a spus Maria. „Trebuie să ne facem partea cât putem de bine și să lăsăm restul în seama lui Dumnezeu.”

Persoana responsabilă de inițiativa „Adoptă o familie” a contactat-o pe Beatris Jardim, informând-o despre o posibilă donație din străinătate. A fost prima dată când s-a aflat într-o astfel de situație, a spus Jardim. Ea a împărtășit modul în care acest proces de „adopție” influențează acest nou început alături de soțul și fiul ei.

„Mi-au dat datele de contact ale Angelei, am vorbit cu ea și mi-a spus că voia să știe imediat de ce aveam nevoie. Nu mi-a venit să cred când chiar am primit cele necesare”, a spus Jardim.

„Am avut sentimente contradictorii, [dar m-am simțit] nespus de recunoscătoare că Dumnezeu a pus această familie în calea noastră.”

Proiectul „Adoptă o familie” este o inițiativă a Conferinței Rio Grande do Sul, sediul administrativ al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din sudul statului Rio Grande do Sul, el fiind lansat imediat după ce oamenii și-au pierdut bunurile în timpul inundațiilor, au împărtășit reprezentanții conferinței.

Coordonatorii proiectului au explicat că oameni din Brazilia și din întreaga lume pot dona pentru această inițiativă, așa cum a făcut Angela Maria. „Puteți ajuta cu bani sau cu obiecte, precum aparatură și mobilier, care trebuie trimise la adresa familiei”, au spus ei.

Pentru secretarul Conferinței Rio Grande do Sul, Tiago Fraga, religia autentică devine vie atunci când le ușurăm altora suferința. „Faptul că știm că există oameni foarte apropiați de noi care suferă trebuie să ne emoționeze”, a spus Fraga. „Trebuie să ne atingă atât inimile, cât și buzunarele.”

Fraga a adăugat că acesta este momentul pentru a demonstra relevanța bisericii. Rugăciunea este importantă, dar trebuie să meargă mână în mână cu acțiunea. „Unii oameni au pierdut totul”, a spus el. „Un sacrificiu din partea noastră poate fi esențial pentru a schimba viața cuiva, ajutându-l să se pună din nou pe picioare, dar puțin mai liniștit.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print