3 continente, 9 ani, 12 țări

ADRA și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea celebrează 9 ani de solidaritate națională și internațională cu refugiații cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților

3 continente, 9 ani, 12 țări

ADRA și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea celebrează 9 ani de solidaritate națională și internațională cu refugiații cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților

Marcată în fiecare an pe data de 20 iunie, stabilită prin Rezoluția 55/76 a Adunării Generale a Națiunilor Unite și sărbătorită la nivel mondial, ”Ziua Mondială a Refugiaților” este un eveniment dedicat curajului și forței femeilor, bărbaților și copiilor care sunt nevoiți să-și părăsească țara din cauza persecuției, conflictului, violenței, războiului și abuzului asupra drepturilor omului.

Conform datelor furnizate de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) pentru perioada anului 2023, cel puțin 117 milioane de oameni din întreaga lume au fost nevoiți să-și părăsească locuințele pentru a căuta refugiu și protecție fie în interiorul granițelor propriei țări, fie în alte țări. Dintre aceștia, peste 68 de milioane sunt refugiați sau persoane strămutate, care nu au ales viața pe care au fost constrânși să o parcurgă. Totuși, bisericile și organizațiile de caritate, susținute adesea prin donații personale, sponsorizări sau finanțări guvernamentale, au ajuns în comunitățile de refugiați, făcându-i să se simtă bineveniți și ajutându-i să se acomodeze în noile lor case.

„Din paginile Noului Testament înțelegem că Isus Hristos, Întemeietorul creștinismului și Fiul lui Dumnezeu, a fost refugiat în primele luni de viață. De asemenea, primele generații de creștini s-au refugiat în mod constant pentru supraviețuire. Astăzi, în România, îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru stabilitatea existenței noastre, dar suntem conștienți că sensibilitatea la nevoile celor săraci și lipsiți ne face mai fericiți și este dovada că Îl cunoaștem pe Dumnezeu, așa cum spune profetul Ieremia (22:16). Dorim în acest fel să atragem atenția asupra refugiaților din întreaga lume și să le reducem suferința”, a declarat Aurel Neațu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România și președintele ADRA România.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și ADRA sunt solidare cu refugiații, implicându-se și îndemnând la un răspuns plin de compasiune. În parteneriat cu ADRA, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea aniversează, sâmbătă, 22 iunie 2024, „Sabatul Mondial al Refugiaților”, amintindu-le tuturor indivizilor că prin slujirea umanității învățăm să punem întotdeauna nevoia aproapelui mai presus de cea a sinelui, având în atenție omul aflat în necaz, răspunzând nevoilor sale vitale din domeniul fizic, psihic și spiritual.

Citește articolul integral pe adra.ro.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print