Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Hope Media Europe aniversează 60 de ani de la înființarea audiotecii

Povestea audiotecii pentru nevăzători a început în anii 1950.

Hope Media Europe aniversează 60 de ani de la înființarea audiotecii

Povestea audiotecii pentru nevăzători a început în anii 1950.

Biblioteca audio Hope a sărbătorit 60 de ani de existență printr-un moment special transmis sâmbătă, 22 iunie, de postul de televiziune adventist Hope TV și în biblioteca media Hope TV de pe hopetv.de.

Timp de șase decenii, angajații audiotecii Hope s-au implicat în a le oferi persoanelor nevăzătoare și cu deficiențe de vedere acces la literatură creștină. Povestea audiotecii pentru nevăzători a început în anii 1950, când pastorii adventiști de ziua a șaptea din Germania s-au gândit la nevoile credincioșilor adventiști nevăzători și cu deficiențe de vedere, care nu aveau acces la literatură creștină. Ei au inițiat un proiect în cadrul căruia textele erau înregistrate pe role de bandă și trimise prin poștă, acesta depășind repede granițele Bisericii
Adventiste de Ziua a Șaptea.

În scurt timp, aria de acoperire a audiotecii pentru nevăzători și persoane cu deficiențe de vedere s-a extins.

Sesiunile de consiliere pastorală aveau loc telefonic, iar începând cu 1981, la Universitatea Teologică din Friedensau au loc sesiuni speciale pentru a pregăti persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere pentru viața de zi cu zi. Persoanele văzătoare învață cum pot să ajute persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere.

Începând cu 1988, audioteca pentru nevăzători din Darmstadt oferă în mod regulat activități pentru timpul liber în diferite locuri. Sunt organizate, de asemenea, întâlniri regionale ale ascultătorilor și invitaților, ceea ce îi permite echipei să lege relații cu numeroși ascultători.

Suporturile de sunet utilizate s-au schimbat de-a lungul timpului: rolele de bandă au fost înlocuite de casete, iar CD-urile în format DAISY, cardurile SD sau stick-urile USB fac posibilă ascultarea de cărți și reviste prin diverse mijloace. Timpurile se schimbă, dar scopul audiotecii Hope rămâne același: să însoțească persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere în relația lor cu Dumnezeu, să le dezvolte credința și să le transmită speranța Evangheliei.

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print