Credincioșii adventiști din Noua Caledonie sunt afectați de tulburările politice din țară

Tulburările civile au dus la desfășurarea serviciilor de închinare online, iar reprezentanții Bisericii fac apel la rugăciune.

Credincioșii adventiști din Noua Caledonie sunt afectați de tulburările politice din țară

Tulburările civile au dus la desfășurarea serviciilor de închinare online, iar reprezentanții Bisericii fac apel la rugăciune.

Noua Caledonie, un arhipelag din Pacificul de Sud, trece prin cea mai dificilă perioadă din istoria țării, potrivit lui Felix Wadrobert, președintele Misiunii Noua Caledonie a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Comentariile lui vin ca urmare a tulburărilor politice recente, care au dus la pierderi de vieți omenești, oameni răniți, jafuri și vandalism.

Într-un raport adresat administrației Uniunii de Conferințe Noua Zeelandă-Pacific, care supervizează Biserica Adventistă din Noua Caledonie, Wadrobert a explicat că au fost incendiate aproximativ 200 de case și 600 de vehicule și au fost distruse 600 de întreprinderi, 7.000 de persoane pierzându-și locurile de muncă. „ Încă nu știm câți credincioși adventiști au fost afectați de aceste evenimente teribile”, a declarat Wadrobert. „Salariile pentru primele trei luni sunt garantate, dar nu pot fi sigur cu privire la restul anului. Pentru majoritatea oamenilor, viitorul pare sumbru.”

Potrivit lui Wadrobert, credincioșii adventiști au continuat să se întâlnească online. El a spus că, deși situația se îmbunătățește, neîncrederea și teama sunt încă vizibile în cadrul comunității.

„Lucrurile revin încet la normal. Drumul principal de la Nouméa la aeroportul Tontouta a fost complet curățat”, a raportat Wadrobert.

„Cu toate acestea, starea de asediu este încă în vigoare, fiind prelungită până la ora 20:00, în loc de ora 18:00. În unele zone, încă avem dificultăți în a ne deplasa și a circula. La aproximativ o jumătate de oră după ce personalul de securitate și de apărare vine să curețe locul, blocajele rutiere [ilegale] sunt instalate din nou.”

Conflictul a afectat 500 de elevi. În ciuda situației actuale, școlile urmează să se redeschidă după ce spațiile vor fi curățate și evacuate.

Obstacolele de pe drum au împiedicat pacienții și personalul medical să ajungă la spital. Unii angajați din sistemul medical au fost nevoiți să doarmă la spital, nefiind siguri că aveau să fie înlocuiți după terminarea turei.

Se pare că supermarketurile se confruntă cu dificultăți în refacerea stocurilor, angajatorii temându-se că transporturile ar fi atacate.

Wadrobert a declarat că Misiunea Noua Caledonie va organiza o colectă specială luna viitoare pentru a ajuta familiile care trec prin momente dificile. „Va fi o picătură într-un ocean, dar este mai bine să faci ceva decât să nu faci nimic. Și Misiunea Polinezia Franceză este pregătită să se implice în proiectul umanitar în funcție de posibilitățile lor financiare”, a declarat el.

Liderii și credincioșii adventiști sunt încurajați să se roage în continuare pentru această situație. „Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru această situație incertă”, a făcut apel președintele Uniunii de Conferințe Noua Zeelandă-Pacific, Eddie Tupa’i.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print