Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Angajații unui post adventist de televiziune sunt voluntari în Amazon

Voluntarii sunt implicați în activități în prima linie într-o comunitate izolată din nordul Braziliei.

Angajații unui post adventist de televiziune sunt voluntari în Amazon

Voluntarii sunt implicați în activități în prima linie într-o comunitate izolată din nordul Braziliei.

Rețeaua Novo Tempo își propune să proclame Biblia prin diferite canale media precum televiziunea, radioul și internetul. Însă angajații rețelei pot interacționa direct cu oamenii printr-o inițiativă numită Novo Tempo în misiune.

Inițiativa este responsabilă de promovarea proiectelor pe diferite fronturi pentru a sluji comunitatea locală și de călătorii misionare. Novo Tempo are sediul în Jacareí, în orașul São Paulo, Brazilia. Potrivit reprezentanților Novo Tempo, de la începutul anului 2024, un grup de voluntari din cadrul rețelei a vizitat case de copii, a instalat corturi de rugăciune, a vizitat o închisoare și a făcut donații în oraș și în localitățile învecinate.

Vineri, 7 iunie, un grup de 32 de angajați ai Novo Tempo a călătorit în Manaus, capitala statului Amazonas, în nordul Braziliei, pentru a se implica în proiectul Salva Vidas Amazonas (Salvează vieți în Amazonas) al Institutului Misiunilor din Nord-vest. Institutul este o inițiativă a Uniunii de Conferințe Brazilia de Nord-vest, biroul administrativ al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiune.

Grupul de angajați ai Novo Tempo a fost format din reprezentanți ai diferitelor departamente precum TV, radio, web, marketing, Școala Biblică și tehnologie. Cele 32 de persoane au sosit vineri, 7 iunie, și au navigat timp de 12 ore spre comunitatea Nova Jerusalem, unde au avut deja loc alte inițiative misionare.

Slujirea comunității

Voluntarii au realizat mai multe proiecte, precum fabricarea a 550 de bolțari pentru extinderea clădirii bisericii locale și zugrăvirea interiorului și exteriorul bisericii.

Grupul a organizat un târg de sănătate, o serie de prezentări biblice pentru adulți și o altă serie de întâlniri pentru copii.

Printre altele, voluntarii Novo Tempo au distribuit coșuri cu alimente și au făcut vizite în comunitate.

Pentru William Silvestre, liderul grupului, „a fost un vis devenit realitate să fac parte din echipă și să trăiesc această experiență de slujire”. Potrivit acestuia, acțiunile de acest gen întăresc spiritul misionar al participanților.

„Acest proiect m-a ajutat să reînvăț valoarea recunoștinței pentru lucrurile mici, care adesea trec neobservate în viața noastră de zi cu zi”, a declarat producătoarea Novo Tempo TV, Jocemara Mai. „Am văzut din practică, de aproape, că fericirea poate fi găsită în lucrurile mărunte. Acum, când mă întorc acasă, iau cu mine numeroase învățături și sentimentul că misiunea continuă chiar aici, în casa mea… aducând un mesaj de speranță în revenirea lui Isus.”

Jeferson Queiroz da Silva, implicat proiectul „Unu pentru Hristos” al Institutului Misiunilor din Nord-vest, a vorbit despre satisfacția de a găzdui grupul implicat în acest proiect special. „Ne-am bucurat să îi primim pe membrii echipei Novo Tempo în comunitatea noastră”, a spus da Silva. „Au venit cu o puternică dorință de a sluji, iar locuitorii nu vor uita niciodată aceste zile”.

Grupul s-a întors din călătoria misionară pe 16 iunie și deja visează la următoarea.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print