Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Incident într-o biserică adventistă din Dijon

Duminică, 30 iunie, un incident tulburător a afectat comunitatea religioasă din Dijon.

Incident într-o biserică adventistă din Dijon

Duminică, 30 iunie, un incident tulburător a afectat comunitatea religioasă din Dijon.

În timpul unui serviciu de închinare al unui cult neoprotestant desfășurat în incinta bisericii adventiste de ziua a șaptea la care au participat aproximativ o sută de credincioși, a avut loc un act răuvoitor care a provocat indignare.

În jurul orei 11:00, în plin serviciu de închinare, o persoană neidentificată a intrat în clădire și a pulverizat gaze lacrimogene asupra credincioșilor. Atacul neașteptat a provocat panică în rândul participanților, nouă dintre ei fiind răniți.

Biserica afectată, afiliată Organizației Bisericilor creștine și misionare din Dijon, se bucură de ospitalitatea comunității adventiste.

Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis rapid la fața locului echipaje de pompieri și cadre medicale pentru a trata victimele și a securiza zona, iar autoritățile locale au lansat imediat o anchetă pentru a identifica responsabilul sau responsabilii.

Incidentul a declanșat reacția fermă a Conseil National des Évangéliques de France (Consiliul național al neoprotestanților din Franța). Organizația și-a exprimat solidaritatea cu comunitatea afectată, subliniind importanța libertății religioase și condamnând ferm toate formele de violență îndreptate împotriva credincioșilor și lăcașurilor de cult.

Acest incident ridică întrebări importante cu privire la siguranța lăcașurilor de cult și la necesitatea promovării toleranței religioase. În plus, el reamintește de importanța vigilenței și a măsurilor de securitate adecvate chiar și în contexte care ar trebui să fie caracterizate de pace și liniște.

Și comunitatea adventistă din Dijon, în calitate de gazdă, este afectată de incident. Va fi esențial să urmărim evoluția anchetei și să sprijinim victimele acestui atac.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea dezaprobă ferm orice formă de violență îndreptată împotriva clădirilor religioase și, desigur, împotriva persoanelor care le frecventează. Ea își îndreaptă susținerea și își înalță rugăciunile pentru victimele acestui atac odios și își exprimă profunda solidaritate cu comunitățile afectate de violență.

Sursa: BiA

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print