Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

O Biblie furată ridică o biserică

Cuvântul lui Dumnezeu transformă vieți în satele izolate din Papua Noua Guinee.

O Biblie furată ridică o biserică

Cuvântul lui Dumnezeu transformă vieți în satele izolate din Papua Noua Guinee.

În anul 2021 au izbucnit lupte între triburile din satele Kemefa, Kainava, Okipa și Tapo și Oregé din Papua Noua Guinee (PNG), ducând la incendierea și distrugerea multor case și la jefuirea proprietăților din Kemefa. Și-au pierdut viața cel puțin 16 persoane din fiecare tabără.

Lideri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au intrat în mijlocul luptei pentru a face apel la pace. Credincioșii adventiști au adunat, de asemenea, trupurile celor care au murit de ambele părți și le-au dus la morgă, le-au spălat și îmbrăcat, le-au pus în sicrie și li le-au returnat familiilor. Acesta este un comportament tipic al credincioșilor adventiști în conflictul din Papua Noua Guinee.

În timpul luptelor, un luptător din Oregé a intrat în biserica adventistă de ziua a șaptea din Kemefa. Luptătorul pe nume Abuni Ane, traficant de droguri, a furat o Biblie din biserică și a dus-o acasă. Când, în cele din urmă, luptele au încetat, Abuni a început să citească Biblia furată și a fost mustrat de Duhul Sfânt.

La câteva luni după încheierea luptelor, pastorul adventist Dicks Neheza a vizitat satul Oregé și l-a întâlnit pe Abuni. Acesta din urmă a scos Biblia furată și a explicat ce se întâmplase și că dorea să se pocăiască și să își pună viața în slujba lui Dumnezeu.

Neheza fusese instruit cu puțin timp în urmă în slujirea grupurilor mici de Peter Roennfeldt, iar în timpul pandemiei de Covid-19 coordonase grupe la domiciliu. Neheza și Abuni au format un mic grup acasă, iar după ceva timp, Abuni a cerut să fie botezat.

Abuni a fost botezat de Joanis Fezamo, președintele Misiunii Simbu a Bisericii Adventiste. La botez, Abuni le-a împărtășit mărturia membrilor bisericii din Kemefa, de unde furase Biblia. El le-a spus că îi părea rău și i-a returnat Biblia prezbiterului. Prezbiterul, vorbind în numele bisericii din Kemefa, l-a iertat imediat pe Abuni, după care i-a returnat Biblia furată și i-a dăruit o carte de imnuri, spunându-i să continue să citească Biblia, să cânte spre lauda lui Dumnezeu și să înființeze o biserică în Oregé.
În ziua următoare, Neheza a mers în satul lui Abuni cu uneltele sale de tâmplărie. Abuni și cei doi prieteni ai săi au strâns lemne pentru o structură semipermanentă a bisericii, iar în acea zi, în satul Oregé a început o grupă cu trei credincioși adventiști. De atunci, grupa a ajuns la 18 credincioși. În mod uimitor, în timpul recentelor întâlniri PNG pentru Hristos au fost botezate opt persoane care frecventează grupa bisericii Oregé – o biserică apărută în urma luptelor dintre triburi și a unei Biblii furate.

Potrivit lui Neheza, clădirea bisericii semipermanente este acum prea mică, așa că, datorită creșterii din urma campaniei PNG pentru Hristos, va fi construită o nouă biserică permanentă. „Avem nevoie de ajutorul și rugăciunile dumneavoastră”, a adăugat el.
Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print