Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Botezuri în Cipru, țară cu mai puțin de 200 de credincioși adventiști

Liderii Bisericii Adventiste din regiune sărbătoresc modul în care Dumnezeu lucrează pe insulă.

Botezuri în Cipru, țară cu mai puțin de 200 de credincioși adventiști

Liderii Bisericii Adventiste din regiune sărbătoresc modul în care Dumnezeu lucrează pe insulă.

La începutul lunii iunie 2024, pe pitoreasca plajă Amathounta, aflată lângă situl arheologic Amathous, la est de Limassol, Cipru, au avut loc evenimente importante pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din regiune. Douăzeci de persoane entuziaste, cu vârste cuprinse între 10 și 75 de ani, au pășit în Marea Mediterană pentru a se boteza.

Evenimentul înseamnă mult mai mult decât o creștere de 15% a numărului de credincioși adventiști din regiunea cipriotă a Bisericii Adventiste. El oferă, de asemenea, asigurarea că Dumnezeu lucrează în viețile celor tineri sau în vârstă și adună persoane și familii pentru Împărăția Lui. Fiecare dintre ei are o mărturie înduioșătoare, potrivit liderilor Bisericii din regiune.

Ellenique și Jeroen își găsesc un nou scop

Cipru este a doua casă pentru cuplul de succes din industria modei de lux format din Ellenique van Vliet-Chrysanthou, olandeză de origine cipriotă, și olandezul Jeroen van Vliet. Timp de 14 ani, și-au căutat adevăratul scop în viață și l-au găsit urmând adevărul biblic și slujindu-I lui Dumnezeu. Mână în mână, cu o bucurie care nu putea fi ascunsă, au pășit în mare pentru a se boteza pe data de 1 iunie. Printre martorii legământului încheiat de ei cu Dumnezeu s-au numărat membrii ciprioți ai familiei lor.

Ellenique și-a exprimat dorința profundă de a le da „cât mai multor oameni vestea bună a lui Isus, astfel încât să îi pot vedea într-o zi în Cer, cu voia lui Dumnezeu. Vreau să cunosc Biblia, astfel încât să pot răspunde la cât mai multe întrebări. Mă rog în fiecare zi ca Dumnezeu să trimită la mine oameni care au nevoie să audă despre El… Pentru ca surorile și frații mei adventiști să devină conștienți de vremurile pe care le trăim, de timpul sfârșitului.”

Jeroen a adăugat: „Am o dorință profundă de a învăța să-L ascult pe Domnul, de a fi capabil să discern vocea lui Dumnezeu de vocea mea, astfel încât să pot cunoaște voia Lui.”

O nouă casă și o nouă familie

Printre cei 18 botezați pe 15 iunie s-au aflat două cupluri. În urma războiului ruso-ucrainean, Olga și Iurii Paseniuk și-au găsit nu doar refugiul și o nouă casă în Cipru, ci și o familie iubitoare de Dumnezeu în biserica adventistă din Limassol. Iurii, fost inginer de hidrocentrală care a împlinit 75 de ani cu doar câteva zile înaintea botezului, și Olga, coordonator cultural regional foarte apreciat în Ucraina, sunt împreună de 51 de ani. Dorința Olgăi este ca „împreună să primim zilnic puterea Duhului Sfânt pentru a fi mereu aproape de Hristos și unul de celălalt”. Iurii a adăugat că își dorește pace acasă și ca oamenii să găsească pacea în Hristos.

Duhul Sfânt a făcut mai mult decât se așteptau

Sasho Velkov Stoyanov, muncitor bulgar imigrant, s-a îmbolnăvit grav din cauza muncii fizice grele și a abuzului de substanțe pe termen lung. Fiul său, Mario, care devenise în urmă cu câțiva ani adventist de ziua a șaptea împreună cu soția sa, Yanka, dorea să-și vadă tatăl botezat înainte de a muri. Pe 15 iunie, Sasho s-a simțit suficient de bine încât să se poată boteza în mare. Spre marea bucurie a lui Mario, mama sa, Anna, și sora tatălui său, Stefka, au fost și ele botezate. Grupului de adventiști bulgari din Cipru i s-a adăugat și Angel Traichov Dimitrov, un tânăr care odată cu botezul i s-a alăturat în credință soției lui, Elizabeth.

Pallavi Morem, medic, pasionată de studierea Bibliei și femeie a rugăciunii de origine hindusă dedicată slujirii, s-a botezat împreună cu fiul ei adolescent, Nivedh. În timpul serviciului de închinare de sâmbătă, Manasseh – soțul lui Pallavi și tatăl lui Nivedh – a devenit membru al bisericii adventiste din Limassol prin mărturisire de credință. Familia lor este o mărturie a faptului că Dumnezeu cheamă familiile să-I slujească. Ei sunt hotărâți, asemenea apostolului Pavel – care a fost cândva misionar în Cipru – că nimic nu îi poate despărți de dragostea lui Dumnezeu.

Când au venit în Cipru, Ernest Akochere din Camerun și Cyiza Monique Tumukunde și Deborah Icyeza din Rwanda, toți aflați în etape diferite ale călătoriei lor spirituale, au căutat o biserică adventistă căreia să i se alăture pentru închinare și părtășie. Prin decizia de a se boteza, ele au confirmat că au găsit în Hristos o adevărată stâncă care să le adăpostească și o familie a lui Dumnezeu în care se simt acceptate.

Bucurie în Cer

Mai mulți tineri au fost botezați în acea zi de iunie. Stefini Storer binecuvântează biserica din Nicosia cu muzică frumoasă de ani de zile, împreună cu tatăl ei, Robin, urmaș al primului adventist de ziua a șaptea din Sri Lanka. Davyd Tyryshkin, care a venit din Ucraina în Cipru împreună cu bunica și mătușa lui pentru a găsi siguranță, iubește să-I slujească lui Dumnezeu și prin muzică. Angelo Braguta, deși tânăr, este întotdeauna printre primii implicați în proiecte misionare. Rosella Goufioti provine dintr-o familie filipino-cipriotă unde ospitalitatea și grija sunt la cel mai înalt nivel și îi place să aibă grijă de copiii mai mici. Ramona Vladimirova a participat deja de două ori cu sârguință la concursul Bible Experience, dedicat exploratorilor. Ea și fratele ei mai mic, Valentino, cel mai tânăr din grup, sunt hotărâți să îi fie credincioși lui Dumnezeu indiferent de situație. Valentino este un tânăr fotbalist talentat, dar l-a ales pe Hristos atunci când a avut meciuri programate sâmbăta. Emmanuel Mirilov și Nivedh Morem au dovedit prin alegerile și slujirea lor că vor să fie lumina și sarea lumii.

A fost o mare bucurie în Cer pentru fiecare persoană care și-a luat andajament față de Dumnezeu, au spus liderii Bisericii din regiune. „Ne putem imagina îngerii dansând de bucurie pentru cei opt exploratori care au fost botezați în această zi, fiecare dintre ei având daruri și talente unice și disponibilitatea de a renunța la multe lucruri pentru a-L urma pe Hristos”.

„Cuvintele nu pot exprima varietatea emoțiilor declanșate la ceremonia de botez”, au declarat liderii Bisericii din regiune. „Fiecare persoană prezentă a reflectat asupra propriei relații cu Dumnezeu, bucurându-se alături de cei botezați.” Martorii au menționat lacrimi de bucurie și „aminuri” și „aleluia” aprobatoare. Președintele regiunii Cipru, Branislav Mirilov, a declarat că botezurile au fost foarte emoționante din mai multe motive. Pentru cele douăzeci de persoane botezate, el este pastor, dar pentru Emmanuel, în vârstă de cincisprezece ani, el este tată. Chiar înainte de a-și boteza fiul, de pe mal s-au putut auzi cuvintele lui: „Fiule, nu am fost întotdeauna cel mai bun tată, dar a fost un privilegiu să te aduc în acest punct pentru a te încredința Tatălui perfect”.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print