Program de reabilitare cu ajutorul muzicii în urma accidentului vascular cerebral

Programul de reabilitare în urma accidentului vascular cerebral își propune să ofere accesibilitate și recuperare activă prin puterea muzicii.

Program de reabilitare cu ajutorul muzicii în urma accidentului vascular cerebral

Programul de reabilitare în urma accidentului vascular cerebral își propune să ofere accesibilitate și recuperare activă prin puterea muzicii.

Dr. Phillips Center for the Performing Arts din Orlando, Florida, Statele Unite, a extins programul STROKESTRA® în mai 2024, reunind mai mult de 15 supraviețuitori ai unui accident vascular cerebral, Royal Philharmonic Orchestra, clinicieni AdventHealth și muzicieni locali. Programul de reabilitare în urma accidentului vascular cerebral își propune să ofere accesibilitate și recuperare activă prin puterea muzici.

„Mulți nu înțeleg prin ce am trecut. E ca și cum am fi pe un tărâm al uitării”, a împărtășit un participant. „Dar voi nu ne-ați privit ca pe simpli pacienți care au suferit un accident vascular cerebral, ci ne-ați dat o șansă. Ne-ați făcut să ne simțim din nou ființe umane. Vă mulțumim că ați crezut în noi și ne-ați ajutat să credem din nou în noi înșine.”

Programul STROKESTRA® nu necesită experiență muzicală anterioară, iar reabilitarea depinde de nevoile individuale ale pacientului, incluzând terapie fizică, comunicare, terapie socială și îmbunătățirea stării de spirit.

„Întotdeauna ne-am dorit să creăm acest program și să le oferim participanților oportunități mai frecvente”, spune Kathy Ramsberger, președinte și director executiv al centrului. „Încă dinainte de a ne deschide porțile, am căutat oportunități de a-i sluji comunității prin inițiative artistice și de wellness și este o prioritate să dezvoltăm acest departament în următorii cinci ani.”

În acest an, sesiunile colective au avut loc la centru, iar sesiunile pentru pacienții internați la unitatea de reabilitare neurologică a AdventHealth Winter Park. Programul s-a încheiat cu un spectacol impresionant cu aproape 30 de participanți.

„Ultimii doi ani de STROKESTRA® au fost incredibil de satisfăcători atât pentru clinicieni, cât și pentru supraviețuitorii unui accident vascular cerebral”, spune Rich Moats, director pentru terapii integrative și creative prin artă la AdventHealth. „Iar acum, pentru a extinde acest program uimitor în spital, s-a confirmat ceea ce terapeuții noștri prin muzică văd zilnic – muzica creează conexiuni și îmbunătățește starea de spirit a pacienților noștri.”

Rezidențiatul i-a permis lui Nolan Williams Jr. să cunoască programul, deoarece își va asuma rolul de director artistic sub conducerea lui Alana Jackson, directorul pentru artă și wellness. Conectat prin dragostea sa pentru artă și experiența de a-și vedea tatăl suferind un accident vascular cerebral în urmă cu aproape 20 de ani, Williams intenționează să îi aducă programului elemente artistice suplimentare.

STROKESTRA® este susținut de AdventHealth, American Friends of the Royal Philharmonic Orchestra, Florida Blue Foundation, Pabst Steinmetz Foundation și Winifred Johnson Clive Foundation.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print