Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Guadelupa: Toată familia în misiune

Sute de credincioși s-au alăturat Bisericii Adventiste din Guadelupa în cadrul inițiativei „Toată familia în misiune”.

Guadelupa: Toată familia în misiune

Sute de credincioși s-au alăturat Bisericii Adventiste din Guadelupa în cadrul inițiativei „Toată familia în misiune”.

Mai mult de 600 de credincioși adventiști de ziua a șaptea s-au bucurat pentru sutele de botezuri de la finalul unei serii de prezentări biblice susținute pe teritoriul insulelor de limba franceză ale Diviziei Interamericane (IAD).

Găzduit în amfiteatrul Școlii Adventiste La Persévérance, evenimentul transmis live din Pointe-à-Pitre, Guadelupa, pe 29 iunie 2024, a avut în centru eforturile de răspândire a Evangheliei din ultima lună, având loc un serviciu special de închinare și peste 30 de botezuri la fața locului, ca parte a inițiativei IAD „Toată familia în misiune”.

Impactul la nivel regional

Inițiativa „Toată familia în misiune” urmărește să implice fiecare credincios în inițiative misionare de evanghelizare personală și publică, în pregătirea venirii iminente a lui Isus.

„Timp de 15 zile, numele lui Isus a fost înălțat și le mulțumim celor de la IAD pentru viziunea pe care ne-au împărtășit-o”, a spus pastorul Esaie Auguste, președintele Conferinței Guadelupa a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Datorită eforturilor comune ale pastorilor locali și ale predicatorilor invitați, în Guadelupa au fost botezate 162 de persoane, a spus Auguste.

Prezentările biblice au fost susținute în Guadelupa, Martinica și Guyana Franceză în perioada 16-29 iunie, fiind invitați 10 vorbitori din cadrul Facultății de Teologie a Universității Andrews, patru din conferințele Allegheny East și Southeastern ale Diviziei Nord-Americane și un predicator din Mexic.

Eddy-Michel Carpin, președintele Uniunii Guiana din Antilele Franceze, a lăudat activitatea credincioșilor și liderilor Bisericii, care au făcut echipă pentru a împărtăși Evanghelia. „Suntem un grup mic de insule, dar inițiativa a crescut devotamentul față de misiunea de transmitere a Evangheliei”, a spus Carpin.

Potrivit liderilor Bisericii, pe parcursul celor două săptămâni de prezentări biblice au avut loc peste 300 de botezuri.

Relații

În timpul mesajului său spiritual din dimineața Sabatului, pastorul Elie Henry, președintele Diviziei Inter-Americane, i-a încurajat pe cei care urmau să fie botezați, pe credincioșii cu experiență și pe noii credincioși pentru a deveni o „fântână de viață” în timp ce își păzesc și își dezvoltă relația cu Dumnezeu, fac ucenici în familie și se dedică transmiterii Evangheliei oriunde merg.

„Când vorbim despre «Toată familia în misiune», vorbim despre tați și mame care fac tot ce pot pentru copiii lor, pentru a le insuflare și lor misiunea încredințată de Dumnezeu”, a spus Henry. „Continuați să construiți relații cu copiii voștri și cu alți copii din jurul vostru. Iubiți-i, faceți-vă timp să iertați și folosiți fiecare zi pentru a le arăta dragostea voastră și dragostea lui Dumnezeu. Faceți-o astăzi. Nu e ceva ce puteți lăsa pe mâine.”

Henry i-a provocat pe credincioși să transmită și să trăiască misiunea de împărtășire a Evangheliei, așteptând apropiata revenire a lui Isus. „Trebuie să mergem înainte în credință”, a spus el.

Răspunzând chemării la botez

De opt luni, pe Casimir Andes îl ajută să meargă în fiecare zi mai departe doi credincioși adventiști care îl vizitează pentru a se ruga cu el și a studia Biblia. S-a luptat cu depresia și a fost implicat în distracții nesănătoase, a spus el, dar a văzut că viața i s-a schimbat de când a aflat despre dragostea lui Dumnezeu. „Ei sunt frații mei care au vegheat asupra mea și mă vizitează în fiecare săptămână”, a spus Andes. Când s-au apropiat prezentările biblice, a fost invitat și Andes. Într-o seară, în timpul prezentărilor biblice, a simțit chemarea de a-și dărui inima lui Dumnezeu. „Am făcut o mulțime de greșeli, iar viața a fost dură, dar Isus mi-a adus viață și sunt încântat să mă botez”, a spus el.

Andes, care s-a numărat printre cele peste 30 de persoane botezate în cadrul evenimentului, a spus că a lucrat pentru a-și întreține cei trei copii care locuiesc în Dominica, țara sa natală. El se roagă ca Dumnezeu să îi ghideze noua viață și să crească în credință în timp ce frecventează biserica din Guadelupa.

Mondette Fortuné Salmé, în vârstă de 76 de ani, a frecventat Biserica Adventistă când era foarte tânără, dar nu a fost niciodată botezată. Când a văzut un reportaj despre un cuplu care a murit tragic în timpul cutremurului care a lovit Haiti în 2010, a fost atât de impresionată și șocată, încât și-a dorit să se schimbe. A început să citească și să studieze Biblia și a început să respecte Sabatul.

În aprilie 2023 a început să frecventeze o biserică adventistă din apropierea locuinței ei. Când a început să participe la recentele prezentări biblice, a completat o cerere de rugăciune și a primit un telefon de la un pastor. Când pastorul a aflat că nu era botezată, ea i-a spus că simțea că nu avea nevoie. „Am respectat Sabatul și mă simt adventistă de mai bine de 10 ani”, a spus Fortuné. „Mă simt atât de fericită că am fost botezată astăzi. Isus este Mântuitorul meu și totul pentru mine.”

Întoarcerea la biserică

Gabrielle Gravinay, în vârstă de 19 ani, a crescut în Biserica Adventistă, dar a plecat la 6 ani și s-a întors la 17. Au ținut-o ocupată studiile în Franța, iar când s-a întors acasă pentru a petrece vara la biserica adventistă Boisvin din Guadelupa, a fost atrasă de prezentările biblice și a fost îndemnată să se boteze înainte de a se întoarce pentru a-și continua studiile. Ea vrea să continue să studieze Biblia și să aibă o viață de studiu și rugăciune. Ai nevoie de curaj pentru a fi credincios, a spus ea. „Învăț să las totul în mâna lui Dumnezeu, să nu mă tem și să-L las pe Dumnezeu să decidă cursul vieții mele”, a spus Gravinay.

A fost necesar un atac de cord în 2020 pentru ca Fred Romain, în vârstă de 46 de ani, să se întoarcă la biserică. Fusese botezat la vârsta de 13 ani, dar mersese pe propriul drum, trăind o viață care îl ținea ocupat în lumea viciilor. „Când m-am văzut afectat de atacul de cord, I-am cerut lui Dumnezeu să mă vindece și am promis că mă voi întoarce la biserică”, a spus el. El a frecventat biserica adventistă Dothemare din Guadelupa. Când a început seria de conferințe biblice, s-a simțit convins să se boteze. „Acum mă simt împăcat. Am lăsat în urmă vechea mea viață și mi-am umplut viața experimentându-L mai mult pe Dumnezeu, prin Cuvântul Său și prin rugăciune și simt că Dumnezeu este prietenul meu, mereu acolo.”

Romain a fost impresionat de mesajele lui David Springer, unul dintre cei 10 vorbitori de la Facultatea de Teologie a Universității Andrews, care a predicat în amfiteatrul Școlii Adventiste La Persévérance.

Impact în Guadelupa

Originar din Trinidad, Springer, care anul trecut a susținut prezentări biblice în Zambia și în alte părți ale lumii, a spus că „oamenii din întreaga lume se confruntă cu aceleași probleme, indiferent de context sau de cât de dificil poate părea să ajungi la cei cu mentalitatea postmodernă”. Springer a spus că mulți oameni se luptă cu probleme de sănătate mintală sau cu traume și, uneori, nu sunt capabili să accepte de îndată Evanghelia. Springer spune că propria viață și experiența în asistență socială contribuie la eliminarea barierelor rușinii și la conectarea cu oamenii atunci când le transmite Evanghelia. Springer a fost impresionat de zecile de credincioși care au luat decizia de a se boteza în timpul celor două săptămâni petrecute în Guadelupa și care continuă să crească în credință.

Încurajarea fiecărui membru să crească în credință este unul dintre elementele-cheie ale inițiativei „Toată familia în misiune” de pe teritoriul IAD, a declarat Balvin Braham, vicepreședinte al IAD, în timpul evenimentului. „Vrem ca fiecare membru să crească în Hristos și să îi facă pe alții ucenici în pregătirea celei de-a doua veniri”, a spus Braham. Este asigurarea faptului că fiecare membru servește în comunitate și împărtășește Evanghelia, a adăugat el. „Vrem ca fiecare familie să fie activă în misiune și să se implice activ în câștigarea de suflete pentru împărăție”, a spus Braham.

Cele 108 botezuri din Guadelupa de la sfârșitul seriei de prezentări biblice au devenit 164 până în prezent, depășindu-le pe cele 140 din cursul anului 2023, a spus Auguste. „Această inițiativă a aprins misiunea aici în Guadelupa și ne-a arătat cât de relevantă este încă evanghelizarea publică aici, cum putem colabora în calitate de echipă de pastori și că trebuie să continuăm să ajungem mai activi în comunitate”, a spus Auguste. Uneori este necesar mai mult de un an de studii biblice înainte ca o persoană ia decizia de a se boteza, a spus el, dar eforturile comune la nivel local pot da rezultate mai bune, a adăugat el. „Este important să ne conectăm cu oamenii, să aflăm mai multe despre nevoile lor și să folosim oportunitățile pentru misiune.”

Auguste a declarat că în următoarele săptămâni se va întâlni cu echipa sa de lideri și pastori pentru a evalua inițiativa și a ajusta planurile strategice pentru restul anului. El a spus că pastorii așteaptă cu nerăbdare să coordoneze studii biblice cu aproximativ 50 de persoane interesate să studieze și să se pregătească pentru botez în lunile următoare.

Potrivit liderilor uniunilor din cadrul IAD, peste 55.000 de botezuri au avut loc în Mexic, Haiti, nordul Columbiei și Insulele Caraibe olandeze până în iunie 2024.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print