Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Apă pentru viață: O inițiativă ASi

Cum am găsit un motiv pentru a ne implica într-o inițiativă prin intermediul căreia se furnizează apă curată în Guatemala.

Apă pentru viață: O inițiativă ASi

Cum am găsit un motiv pentru a ne implica într-o inițiativă prin intermediul căreia se furnizează apă curată în Guatemala.

În 2020, eu și soțul meu am decis să ne implicăm mai mult în misiunea externă. Cum? Mai întâi, ne-am rugat și I-am cerut înțelepciune lui Dumnezeu. Ne-am încredințat că El ne conduce, așa că ne-am reînnoit pașapoartele, după care ne-am alăturat Adventist-Laymen’s Services and Industries (ASi). Auzisem că ASi susține numeroase inițiative și ne-am alăturat pentru a putea afla mai multe.

Următorul pas a fost să ne înscriem la Convenția internațională ASi, care a avut loc în anul 2021 în Orlando, Florida, Statele Unite. Nu știam la ce să ne așteptăm, dar știam că Dumnezeu ne conducea.

Aveam speranțe mari când am ajuns în Orlandoși nu am fost dezamăgiți. Am fost impresionați de numeroasele inițiative folosite de Dumnezeu pentru a ajunge la oameni din întreaga lume. Inițiative precum Adventist World Radio, Farm Stew, Amazing Facts, Adventist Fronter Missions, Adventist Southeast Asia Projects (ASAP), Maranatha Volunteers International și multe altele.

Am avut câteva conversații interesante despre ce am putea face pentru a ajuta la răspândirea Evangheliei în vecini și în întreaga lume. Apoi am vorbit cu Gary Bartholomew de la Water for Life International (WFL). Ne-am simțit inspirați să ne alăturăm WFL în Guatemala în luna ianuarie a anului următor.

Familia fost mai puțin încântată de aventura noastră, temându-se pentru siguranța noastră. Am răspuns că „putem merge oriunde cu Isus, deoarece vom fi în siguranță”, chiar și în timpul unei pandemii.

La sosirea în Guatemala, am aflat că ceea ce ne imaginam era foarte diferit de realitate. Am presupus că urma să stăm în orașul Flores, dar ne-am trezit la două ore și jumătate spre sud, într-un campus izolat din regiunea Petén unde existau o școală profesională adventistă (Instituto de Capacitación Adventista del Petén – ICAP), un orfelinat (Los Piños) și terenuri pentru tabere. Aici se află sediul WFL, care construiește fântâni pentru aceste entități și în regiune de aproape două decenii.

De-a lungul anilor, WFL a înființat un atelier mare în care depozitează o mare varietate de echipamente necesare pentru forarea și întreținerea celor peste 250 de fântâni din vasta regiune acoperită de Misiunea Bisericii Adventiste din Guatemala de Nord. Am fost impresionați de devotamentul WFL față de întreținerea și operaționalitatea tuturor fântânilor. Am văzut cu ochii noștri că ele sunt necesare și utilizate intens.

Atelierul este suficient de mare pentru a repara camioane și platformele de foraj, deoarece drumurile accidentate afectează aceste echipamente. În partea din spate a atelierului există, de asemenea, camere mici, fiecare echipată cu o baie, inclusiv apă caldă curentă, un lux în Guatemala pentru care voluntarii sunt recunoscători. Există și o bucătărie comună, unde voluntarii își pot pregăti mesele, dar sunt, de asemenea, bineveniți să mănânce la cantina școlii. Ne-am bucurat foarte mult pentru această opțiune, deoarece ne-a oferit ocazia de a interacționa cu elevii și personalul ICAP.

WFL face mai mult decât să foreze și să întrețină fântâni. Angajează, de asemenea, evangheliști laici și ajută la construirea de biserici. Cu scopul de a aduce oamenii la Hristos, fiecare fântână Îi este dedicată Celui care este sursa apei vii. Întreaga comunitate este încântată să vină și să mulțumească, făcându-ne cunoscut impactul pe care apa curată l-a avut asupra vieții lor.

O astfel de ceremonie de dedicare la care am participat a avut loc în satul San Jorge, unde oamenii se scăldau, se spălau și beau din același râu. Când am observat un pește mort, ni s-a spus că se întâmpla din ce în ce mai frecvent. Oamenii își dau seama că apa curată le salvează viața și sunt extrem de recunoscători.

La fiecare inaugurare a unei fântâni, WFL împarte Biblii în limba spaniolă furnizate de Light Bearers Ministry. Acestea sunt primite ca niște lucruri prețioase de locuitorii din zonă. Evangheliștii laici ai WFL le oferă studii biblice tuturor celor interesați și întotdeauna sunt persoane care răspund favorabil. Am văzut dedicarea acestor evangheliști laici și a celor cu care studiază.

Când l-am însoțit pe Esteban, un evanghelist laic sponsorizat de WFL, într-una dintre vizitele sale, i-am întâlnit pe Juan și pe soția sa în satul Agua Chiquita, acolo unde sătenii au acum conducte de apă în fiecare casă. Juan a fost fericit să ne relateze cum această apă a fost calea prin care L-a primit pe Hristos, dar relația Lui cu Hristos a fost posibilă și datorită studiului cu Esteban. Juan și alți credincioși din localitate au terminat cursul biblic și doresc să fie botezați și să aibă o biserică. Spre slava lui Dumnezeu, povești ca aceasta se repetă la nesfârșit.

Am fost primiți cu brațele deschise atât de credincioșii adventiști, cât și de aproape orice guatemalez pe care l-am întâlnit întâmplător. Fiind prezentați ca făcând parte din WFL, am avut parte de o primire călduroasă, iar oamenii și-au exprimat aprecierea pentru activitatea WFL în Guatemala. Inimile noastre răspund acum la această dragoste și ne vom întoarce în Guatemala în fiecare an.

ASi a jucat un rol major în legătura noastră cu WFL și ar putea fi calea prin care și tu să pornești într-o mare călătorie spirituală. Roagă-te și lasă-L pe Hristos să te îndrume!

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print