Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea li se adresează liderilor Sudanului de Sud de ziua națională

Ted N.C. Wilson i-a cerut președintelui să lucreze pentru prosperitatea națiunii.

Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea li se adresează liderilor Sudanului de Sud de ziua națională

Ted N.C. Wilson i-a cerut președintelui să lucreze pentru prosperitatea națiunii.

Președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, pastorul Ted N.C. Wilson, a participat marți, 9 iulie, la un dineu oficial în Sudanul de Sud, cu ocazia aniversării a 13 ani de la proclamarea independenței.

Wilson și soția sa, Nancy, au fost invitați de onoare la dineul care a avut loc în capitala Juba. El le-a mulțumit pentru invitație președintelui Sudanului de Sud, Salva Kiir Mayardit, și cabinetului său de vicepreședinți, miniștri și alți oficiali.

„Este o onoare deosebită să pot fi alături de dvs. cu ocazia zilei naționale, o zi în care puteți reflecta la binecuvântarea lui Dumnezeu asupra frumoasei devize care este înscrisă chiar pe scaunul care mi-a fost atribuit – «Dreptate. Libertate. Prosperitate»”, a spus el. Pastorul Wilson a transmis, de asemenea, că L-a lăudat și I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru stabilitatea de care se bucură acum țara.

Wilson li s-a adresat președintelui Mayardit și altor demnitari, îndemnându-l pe președinte să caute prosperitatea națiunii (citând Mica 6:8), făcând dreptate, iubind mila și umblând smerit cu Dumnezeu.

El a menționat, de asemenea, „întâlnirile religioase” care au loc în țară, mulțumindu-i președintelui pentru că i-a permis Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea să organizeze întâlniri pe stadionul de fotbal Juba de pe malul râului Nil, renovat recent. „Pentru mine este un privilegiu să mă aflu în acest loc”, a spus Wilson, care, în calitate de copil de misionari adventiști, a crescut nu departe de Nil, în Cairo, Egipt.

Wilson le-a mulțumit liderilor din Sudanul de Sud și pentru libertatea religioasă. „Ați făcut astfel încât oamenii să trăiască împreună în pace și armonie și ați acordat libertate de conștiință”, i-a spus el președintelui Mayardit. „Acesta este un factor important de stabilizare a viitorului Sudanului de Sud”, a subliniat Wilson.

În încheiere, după ce l-a îndemnat pe președinte să depindă de Dumnezeu, Wilson s-a rugat pentru Sudanul de Sud și pentru liderii săi. „Îți cerem să binecuvântezi această țară care continuă să urmărească dreptatea, libertatea și prosperitatea”, s-a rugat el. „Și să ne amintim cu toții să facem ceea ce este drept, să iubim mila și mai ales să umblăm smeriți cu Dumnezeul nostru.”

În ziua următoare, Wilson a comentat experiența liderilor adventiști care au participat, numind-o „o oportunitate frumoasă și neașteptată de a transmite cuvinte încurajatoare despre țară și din Biblie”. El a adăugat: „Dumnezeu deschide uși în moduri foarte neobișnuite, atrăgând atenția asupra Bisericii Sale, iar noi Îl lăudăm!”

În timpul săptămânii petrecute de soții Wilson în Sudanul de Sud, au vorbit în cadrul Homecoming Impact 2024/2025 al Diviziei Africii Centrale și de Est, au vizitat instituții adventiste din capitală și s-au întâlnit cu lideri ai Bisericii Adventiste din regiune.

Soții Wilson au vizitat Complexul adventist, unde se află mai multe instituții, precum sediul Uniunii de Misiuni Sudanul de Sud, o școală generală, un liceu, biroul Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) din Sudanul de Sud și un post de radio.

Wilson a împărtășit unele dintre provocările cu care se confruntă infrastructura Bisericii Adventiste în Sudanul de Sud. „Școala [liceul din Juba] s-a dezvoltat atât de mult încât are nevoie de încă două etaje pentru săli de clasă”, a scris el. „Primul etaj a fost ridicat cu ajutorul darurilor din al XIII-lea sabat. Școala generală adventistă din Juba este, de asemenea, în creștere și are nevoie de o nouă clădire de închinare, deoarece cea existentă a devenit neîncăpătoare. Acum au aproximativ 700 de elevi”, a declarat Wilson.

Dimineața, soții Wilson au condus întâlnirile din cadrul Săptămânii de Rugăciune de la cele două școli adventiste.

Președintele Conferinței Generale a relatat, de asemenea, că liderii Bisericii au vizitat șantierul pentru construirea unei noi biserici adventiste de ziua a șaptea în Juba. Noua clădire, care va găzdui 3.500 de persoane, va deveni cu siguranță o mărturie pentru comunitate, dar mai sunt încă multe de făcut, a subliniat Wilson. „Unul dintre următorii pași este să îi punem acoperiș, care va costa aproximativ [350.000 de dolari americani]. Dumnezeu va purta de grijă!”, a scris el.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print